РС-РЕГИЈА

ДЈЕЧИЈЕ ИГРАОНИЦЕ ПОД ЛУПОМ ИНСПЕКТОРА

Главни републички тржишни и здравствени инспектори доставили су градским и општинским инспекторима инструкцију о потреби појачаног надзора над радом играоница за дјецу, са циљем провјере испуњености услова за рад и осигурања безбједности дјеце која бораве у њима.

– Акценат у контролама биће стављен на регистрацију у складу са законом, осигурање безбједности дјеце како би се утврдили сви потенцијални ризици од повређивања, посебно постојање оштрих ивица, оштећења опреме, могућности запињања и падања дјеце -саопштено је из Републичке управе за инспекцијске послове.

Посебно ће бити контролисано обављање и документовање периодичне процјене ризика у складу са прописима, а која треба да идентификује све аспекте ризика у објекту у погледу опреме и средстава која дјеца користе и са којима могу доћи у контакт.

Из Републичке управе за инспекцијске послове наводе да ће контролом бити обухваћена и наплата кориштења услуге, присуство лица задуженог за чување дјеце, те одржавање хигијене у складу са прописима из области заразних болести.

http://www.nezavisne.com

Related posts

ВИШКОВИЋ: ЈАВНИ СЕКТОР ПОМОЋИ ЋЕ РЕАЛНОМ

admin

Приједлог Влади да настава почне 1. септембра

admin

ВИШКОВИЋ КУПОВАО НА ТРЕБИЊСКОЈ ПИЈАЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još