ИЗДВОЈЕНОКултура

„НОЋ БОГОВА“ ДОНИЈЕЛА ДУХ ВРХУНСКОГ ПОЗОРИШТА

Војин Ћетковић, Дејан Луткић и Небојша Илић, синоћ су пред пуном салом Центра за културу, одиграли представу „Ноћ богова“, подаривши дервентској публици прави позоришни угођај.

Аутор Миро Гавран причу смјешта у вријеме француског краља Луја XIV, на десетогодишњицу краљевог друговања са дворском лудом и писцем Молијером. Они се заједно опијају и током весеља краљ открива да је сазнао да његови пријатељи играју драму о њему у којој га исмијавају, па их присиљава да ту фарсу одиграју само за њега.

Луткић је истакао да овај комад не сврстава ни у један жанровски оквир, а Илић је истакао да је представа кренула од глумаца, што је резултирало квалитетом комада.

Ћетковић је похвалио дервентску публику, те примијетио који су потенцијали када је култура у питању.

– Ово је прича којом се поставља питање да ли је могуће пријатељство између носилаца власти и уметника, с обзиром на то да је посао уметника да увек критикује власт. Овде се говори о људским природама и примењива је на свако време. Први пут сам играо у Дервенти и било је лепо што је сала била пуна, а реакције у току представе су биле праве позоришне, ни превелике, а ипак реакције – рекао је Ћетковић истакавши да у нашем граду постоји потенцијал да се угосте много већа позоришта.

Представа „Ноћ богова“ премијерно је изведена 2015. године.

Related posts

Глумачко шаренило обојило „Љетну арт сцену“

admin

Четири изложбе славе
музејску дјелатност

Derventski List

Објекат ОШ „Никола Тесла“ биће адаптиран

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još