РС-РЕГИЈА

„ПРЕСРЕТАЧИ“ ЗА ПЕТ ДАНА ЗАБИЉЕЖИЛИ 437 ПРЕКРШАЈА

Два необиљежена полицијска возила или „пресретачи“ црна шкода „суперб“ и црни „хјундаи и30“, у првих пет дана након што су пуштена у саобраћај забиљежили су чак 437 прекршаја прекорачења допуштене брзине.

Податак је ово МУП-а РС, који истиче да је од укупног броја евидентираних прекршаја радарским системом „Гатсо“, у директној контроли издавањем прекршајног налога санкционисан 101 учесник.

  • На подручју Полицијске управе Бањалука, на дионици пута резервисаног за саобраћај моторних возила и аутопута Е-661 (Бањалука – Градишка) , директном контролом санкционисано је 19 учесника, а највећа брзина од 167 километара на час евидентирана је на путу резервисаном за саобраћај моторних возила – рекла је Мирна Миљановић, начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а РС.

Када је у питању подручје ПУ Приједор, Миљановићева каже, да је мјерење брзине кретања моторних возила вршено у доласку и одласку на дионици магистралног пута М4 Омарска-Приједор-Нови Град.

  • На тој дионици евидентрано је 128 прекршаја прекорачења допуштене брзине, а у директној контроли санкционисано је осам учесника. На истој дионици пута на ограничењу брзине од 80 километара на час, евидентирана је највећа брзина од 136 километара на час – каже Миљановићева.

Пресретачи су вршили контролу саобраћаја и на подручју ПУ Бијељине гдје су евидентирана 83 прекршаја прекорачења допуштене брзине, те је од тога у директној контроли санкционисано 16 учесника.

  • Највећа бризна на овом подручју је од 107 километара на час измјерена у улици Мученика Романових у Бијељини на ограничењу од 50 километара на час – рекла је Миљановићева.

Милан Тешић, руководилац Одсјека за возаче, возила и путеве у Агенцији за безбједност саобраћаја РС, каже да је битно да ова возила дају своје резултате и да евидентрају прекршиоце, односно возаче који возе изнад дозвољених брзина.

  • МУП РС посвећено ради на контроли саобраћаја, те се ови аутомобили свакодневно налазе на путу и зато је резултат значајан број прекршаја – рекао је Тешић.

Апеловао је на возаче да поштују ограничења брзине, те да је свака брзина опасна за учеснике у саобраћају, посебно ако се ради о екстерним прекорачењима.

  • Екстерна прекорачења нам говоре да имамо простора још да дјелујемо на наше возаче, ту се ради о несавјесним возачима који нису свјесни ризика које брзина носи – рекао је Тешић.

Један од возача из Приједора, сматра да се пуштањем пресретача у саобраћај прилично успорио саобраћај на појединим дионицама.

  • На путу Бањалука-Приједор откад су пуштени пресретачи у функцију се вози доста спорије, па поједини возачи из опреза или страха возе и доста испод ограничења чиме се стварају колоне и долази до претицања што ствара контраефекат и потенцијално опасне ситуације – каже овај Приједорчанин.

http://www.nezavisne.com

Related posts

СВАКИ ДРУГИ УЧЕНИК У БиХ ФУНКЦИОНАЛНО НЕПИСМЕН

admin

УКРАО 27 „МИЛКА“ ЧОКОЛАДА, ДИО ПОЈЕО, А ОСТАЛЕ ПРОДАО

admin

ПРЊАВОР: ЗАПАЛИО СЕ МИНИБУС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još