ИЗДВОЈЕНОНовости

САЈАМ ПРИВРЕДЕ ОД 21. ДО 23. АВГУСТА

Дервента ће и овог августа, по 14. пут, бити домаћин компанијама и предузећима из читаве Републике Српске, који ће на сајму привреде и туризма“ представити своје производе и услуге.

Пријаве за сајам, који ће бити одржан од 21. до 23. августа у Спортском центру, су у току, а ове године се на више од 3.200 квадратних метара отвореног и затвореног сајамског простора, очекује око 120 излагача.

Сајам се већ 14 година одржава у оквиру Дервентског вашара, манифестације која у граду на Укрини постоји већ 168 година, те осим промоције привредника има и културни и туристички значај за Дервенту.

Ову, за нашу општину, најзначајнију привредну смотру, лани су отворили тадашњи предсједник РС и тренутни српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и бивша премијерка, а садашња предсједница РС Жељка Цвијановић.

Директор Спортског центра Мирослав Симић казао је да увелико трају припреме за сајам који сваке године окупи више од стотину домаћих, али и привредника из окружења.

– Пријаве излагача су у току и трајаће до почетка сајма. Сајам привреде и туризма је идеално мјесто за све оне који желе да успоставе контакт са пословним партнерима и развију сарадњу у некој области. Поред тога, циљ нам је и да окупимо што већи број посјетилаца, као и да у нашу локалну заједницу дођу представници свих нивоа власти у БиХ – рекао је Симић.

Он је додао да је свечано отворење сајма планирано 21. августа у 17 часова, када све посјетиоце очекује занимљив програм.

– На отворењу ће бити неизоставни падобранци, музика и фолклораши. Обезбиједићемо и бесплатно пиће и роштиљ за све посјетиоце. Као и претходних година, за званице и излагаче ћемо организовати гастро – фест. И други дан сајма ће бити испуњен занимљивим садржајима, поготово за најмлађе посјетиоце – рекао је Симић подсјетивши да је сајам продајног карактера, те да ће излагачи припремити попусте и акцијске цијене за посјетиоце.

– Позивам све Дервенћане да посјете „Сајам привреде и туризма“, јер на тај начин дају свој допринос манифестацији по којој је Дервента препознатљива. Сви заједно смо дужни да његујемо и чувамо ову дугогодишњу традицију. Ми ћемо се, као и увијек, потрудити да будемо добри домаћини и да свако одавде понесе само лијепе успомене и утиске – поручио је Симић.

„Сајам привреде и туризма“ и Дервентски вашар манифестације су које употпуњују прославу Дана општине, 28. августа.

Туризам

Мирослав Симић додаје да сајам привреде и вашар, осим привредног значаја за нашу општину, доприносе и развоју туризма.

– У периоду великогоспојинских свечаности сва мјеста у хотелима буду попуњена, што значи да имамо велики број посјетилаца из других градова, па чак и из иностранства, те да су сајам и вашар дервентски брендови –  рекао је Симић.

Related posts

Локалне заједнице да се
припреме за одбрану од поплава

Derventski List

НА КОРОНА ВИРУС ПОЗИТИВНО ЈОШ 318 ОСОБА

admin

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА ГОДИШЊЕГ БОРАЧКОГ ДОДАТКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još