ИЗДВОЈЕНОНовости

САЈАМ ПРИВРЕДЕ ОД 21. ДО 23. АВГУСТА

Дервента ће и овог августа, по 14. пут, бити домаћин компанијама и предузећима из читаве Републике Српске, који ће на сајму привреде и туризма“ представити своје производе и услуге.

Пријаве за сајам, који ће бити одржан од 21. до 23. августа у Спортском центру, су у току, а ове године се на више од 3.200 квадратних метара отвореног и затвореног сајамског простора, очекује око 120 излагача.

Сајам се већ 14 година одржава у оквиру Дервентског вашара, манифестације која у граду на Укрини постоји већ 168 година, те осим промоције привредника има и културни и туристички значај за Дервенту.

Ову, за нашу општину, најзначајнију привредну смотру, лани су отворили тадашњи предсједник РС и тренутни српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и бивша премијерка, а садашња предсједница РС Жељка Цвијановић.

Директор Спортског центра Мирослав Симић казао је да увелико трају припреме за сајам који сваке године окупи више од стотину домаћих, али и привредника из окружења.

– Пријаве излагача су у току и трајаће до почетка сајма. Сајам привреде и туризма је идеално мјесто за све оне који желе да успоставе контакт са пословним партнерима и развију сарадњу у некој области. Поред тога, циљ нам је и да окупимо што већи број посјетилаца, као и да у нашу локалну заједницу дођу представници свих нивоа власти у БиХ – рекао је Симић.

Он је додао да је свечано отворење сајма планирано 21. августа у 17 часова, када све посјетиоце очекује занимљив програм.

– На отворењу ће бити неизоставни падобранци, музика и фолклораши. Обезбиједићемо и бесплатно пиће и роштиљ за све посјетиоце. Као и претходних година, за званице и излагаче ћемо организовати гастро – фест. И други дан сајма ће бити испуњен занимљивим садржајима, поготово за најмлађе посјетиоце – рекао је Симић подсјетивши да је сајам продајног карактера, те да ће излагачи припремити попусте и акцијске цијене за посјетиоце.

– Позивам све Дервенћане да посјете „Сајам привреде и туризма“, јер на тај начин дају свој допринос манифестацији по којој је Дервента препознатљива. Сви заједно смо дужни да његујемо и чувамо ову дугогодишњу традицију. Ми ћемо се, као и увијек, потрудити да будемо добри домаћини и да свако одавде понесе само лијепе успомене и утиске – поручио је Симић.

„Сајам привреде и туризма“ и Дервентски вашар манифестације су које употпуњују прославу Дана општине, 28. августа.

Туризам

Мирослав Симић додаје да сајам привреде и вашар, осим привредног значаја за нашу општину, доприносе и развоју туризма.

– У периоду великогоспојинских свечаности сва мјеста у хотелима буду попуњена, што значи да имамо велики број посјетилаца из других градова, па чак и из иностранства, те да су сајам и вашар дервентски брендови –  рекао је Симић.

Related posts

Искључења струје сутра и у петак

Derventski List

Храбра борба против окупатора
не смије пасти у заборав

Derventski List

Борци траже
одговорност надлежних

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još