ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПРЕДАВАЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ИЗАЗВАЛО ВЕЛИКУ ПАЖЊУ

Родитељи малишана који бораве у обданишту „Трол“ данас су имали прилику да присуствују педагошко-психолошом савјетовању о теми „Родитељство и формирање понашања у раном дјетињству“.
У организацији ове предшколске установе, а у оквиру пројекта Инвестиционо-развојне банке, тему су представили проф. др Перо Спасојевић и психолог Александар Голубовић, који су се детаљно посветили питањима родитеља.
Директорица „Трола“ Гордана Симић објаснила је да је примарни циљ ове едукације подржати улоге родитеља, односно побољшати родитељске компетенције.

– С обзиром да смо већ у прошлој години започели давање подршке родитељима и њиховим родитељским улогама, издавањем приручника „Мој вртић и ја“ ово је само један продужетак гдје смо ојачани подршком стручних лица – рекла је Симићева.
Један од предавача, проф. др Перо Спасојевић са Педагошког факултета у Бијељини, нагласио је важност раног дјетињства у развоју личности.
– Првих пет година живота су најважније у животу човјека уопштено јер се тада све заснива, а све што ће касније бити потиче из тог периода, док је сав каснији развој извјесна надоградња. Институције служе да, све оно што је дијете наслиједило рођењем и оно што је стекло у породици, обликује у један стабилан начин понашања – истакао је др Спасојевић.

Дипломирани психолог и стручни сарадник за послове психолошке дјелатности у вртићу „Трол“ Александар Голубовић настојао је да кроз научни приступ објасни васпитање дјеце у раном узрасту.

– Постоји одређени модел који смо усвојили, такорећи традиционални и који на неки начин опстаје. Међутим, пракса показује да тај модел одгоја и није баш функционалан, зато ћу настојати да кроз овакво предавање родитељима помогнем да заједно дођемо до одговора на нека учестала питања како би превазишли дилеме и бриге које засигурно имају – рекао је Голубовић.

Александар Голубовић

Related posts

ПРОСВЈЕТАРИ ДРУЖЕЊЕМ ПРОСЛАВИЛИ САВИНДАН

admin

Нотама измамили
аплаузе подршке

Derventski List

Дервента добила нове
представнике у „Ритму Европе“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još