ИЗДВОЈЕНОНовости

СВИ КОНТАКТИ ЗАРАЖЕНЕ ВАСПИТАЧИЦЕ ПОД НАДЗОРОМ

Све особе са којима је васпитачица из приватног вртића код које је потврђена зараза корона вирусом била у контакту су стављена под здравствени надзор Хигијенско-епидемиолошке службе дервентског Дома здравља и налазе се у кућној изолацији.

Саопштено је то из Дома здравља гдје су додали да вртић неће радити, те да ће бити извршена дезинфекција читавог објекта.

– Инфекција корона вирусом код васпитачице потврђена је 14. маја у оквиру скрининга радника из вртића који долазе у контакт са дјецом. Инфицирана особа није имала симптоме инфекције и не може навести да је била у контакту са обољелим од КОВИД-19 – нагласили су из Дома здравља.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић рекао је да је у протекла 24 часа тестирано 28 радника у вртићима.

– Имали смо једну позитивну васпитачицу из приватног вртића у Дервенти, која ради са малом групом дјеце. Вртић ће бити затворен због дезинфекције и праћења свих контаката, а сви ће бити у изолацији и тестирани. Добро је знати да је васпитачица користила заштитну опрему док је радила – рекао је Шеранић.

Он је додао да су прошле седмице дате препоруке за почетак рада вртића у Српској и мјера које се притом морају проводити, а уједно се кренуло и са обавезним скринингом васпитача који су запослени у вртићима на нови вирус корона, прије почетка рада вртића.

Укупно је до сада тестирано 280 радника у вртићима, од чега је био један позитиван тест код васпитачице у Лакташима, али тај вртић уопште није почео са радом.

– Рађени су лабораторијски налази из вртића из Бањалуке, Лакташа, Челинца, Прњавора, Теслића, Добоја, Приједора, Козарске Дубице, Новог Града, Костајнице, Дервенте, Модриче итд, а са овим системом надзора ће се наставити и у наредном периоду, најављује Шеранић.

Подаци за Дервенту

До сада је корона вирус потврђен код 46 особа у Дервенти, међу којима је највише корисника и запослених у Дому за старија лица „Златни Луг“. Седам особа се опоравило, а једна је излијечена. Укупно се под надзором налази 201 особа.

Related posts

Богојављење подсјећа на извор вјере

admin

СТИГЛА МЕХАНИЗАЦИЈА ВРИЈЕДНА 50.000 КМ

admin

Корона десетковала одјељења

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još