Друштво

Страдања вјечна опомена будућим покољењима

Страдања којима је плаћена слобода српског народа вјечна су опомена будућим генерацијама.

Поручено је то у Трстенцима и Кострешу данас, на Огњену Марину, када је служен је помен за душе погинулих у Одбрамбено – отаџбинском рату, положени су вијенци и упаљене свијеће.

За 18 настрадалих Трестенчана вијенац на спомен – обиљежје у знак сјећања на страдале мјештане положиле су породице погинулих а у име градоначелника вијенац су положили његови сарадници. Вијенац је положио и предсједник Скупштине града Мирко Земуновић те делегације Градске борачке организације, Општинска борачка организација Прњавор и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, као и политичких партија СНСД, СДС, НДП и ПДП.

У Кострешу сјенама страдалих, полагањем вијенаца, поклониле су се породице погинулих, у градоначелниково вијенац су положили његови сарадници, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић те делегације Градске борачке организације и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила. Полагањем вијенаца на спомен – обиљежје пошту страдалима су одале и политичке партије СНСД, НДП и СДС.

Related posts

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „БОСИЉКА“ 23. ДЕЦЕМБРА

admin

Поклони за вишеструке даваоце крви

admin

Бројни садржаји
промовисаће добра дјела

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još