ИЗДВОЈЕНОСпорт

Брчаци одбранили титулу, славила и екипа Добој/Шипово

Побједу на Међународном турниру у одбојци на пијеску „Дервента опен 2022“, који је ове године окупио 27 екипа, поново су у мушкој конкуренцији изборили Брчаци Ненад Шормаз и Стефан Мирковић, док је прво мјесто у женској конкуренцији заслужила екипа Добој/Шипово у саставу Анђелка Радишковић и Тамара Ђапа.

Турнир је остао досљедан у окупљању великој броја екипа, међу којима и четири екипе из Србије чиме је задржао међународни карактер.

Предводник побједничке екипе Ненад Шормаз добро је познат дервентској публици с обзиром да му је ово шеста титула у Дервенти, а са Стефаном Микровићем одбранио је лањску титулу.

– На овом турниру учествујем по други пут и одбранио сам титулу са својим партнером коју смо освојили прошле године, тако да пре свега желим њему да честитам и мислим да је он најуспешнији играч који је играо у Дервенти са шест узастопних титула што је изванредан резултат. Утисци о турниру су заиста феноменални и могу слободно да кажем да је и мени и партнеру ово најдражи турнир – казао је  Мирковић, а другопласирани у овој конкуренцији Алекса Шаровић такође је похвалио организацију турнира.

– Честитао бих противничкој екипи која је искуснија екипа, одиграли су сјајан меч и нису ни сет изгубили. По први пут учествујем на овом турниру, а ово ми је тек други турнир на песку. Одличан турнир, прелеп град и видимо се следеће године – рекао је Шаровић.

Злато у женској категорији заслијало је у рукама Анђелке Радишковић и Тамаре Ђапа које су се као дуо представиле по први пут у Дервенти.

– Желим да похвалим организацију турнира, који је један од бољих у БиХ.и драго ми је што смо нашу игру крунисале златом – рекла је Радишковићева, а Ђапа је истакла да је турнир из године у годину све бољи.

– Организација и домаћини су одлични и уживамо сваки пут кад дођемо. Планирамо да одиграмо и турнире у Модричи и Маглају – рекла је Ђапа.

Организатори, Одбојкашки клуб „Дервента“, положили су још један испит.

– Велику захвалност дугујемо граду Дервента који је и ове године био генерални спонзор турнира, као и привредним субјектима који су нам пружили подршку – казала је члан Управног одбора клуба Јелена Којић, а сарадник за медије Слободан Живанић казао је да су се утакмице одвијале истовремено на два терена.

– И ове године, изједначавајући рекорд постављен прошле године, турнир је окупио 27 екипа, 14 екипа у мушкој конкуренцији и 13 у женској који су сервирали одличну одбојку на теренима у градском парку. И ове године смо били у предности јер су се утакмице играле истовремено и то у одличној атмосфери. Имали смо прилику да одиграмо утакмице и у вечерњем термину, првог дана почели смо у десет ујутру, а завршили послије 22 часа – рекао је Живанић истакавши да овај турнир красе играчи који се у континуитету одазивају турниру, што је случај и ове године.

Турнир је и ове године одржан под покровитељством Градске управе.

– Локална заједница и ове године је дала подршку овом турниру, прије свега због његовог континуитета од 22 године и можемо рећи да је један од ријетких у окружењу који оволико година траје. Честитке организатору и свим учесницима и надамо се да ће овај турнир опстати и трајати и да смо били добри домаћини – рекао је замјеник градоначелника Синиша Јефтић

ПЛАСМАН ЕКИПА

Мушка конкуренција:

Полуфинале:

Ненад Шормаз/Стефан Мирковић (Брчко) – Рајко Лајић/Младен Макивић (Градишка) 2:0 (21:10; 21:18)

Борко Илић/Душан Кузмановић (Бања Лука) – Властимир Лукић/Алекса Шаробић (Нови Сад) 0:2 (15:21;15:21)

Утакмица за треће мјесто:

Рајко Лајић/Младен Макивић (Градишка) – Борко Илић/Душан Кузмановић 2:1 (21:19;19:21;15:8)

Финале:

Ненад Шормаз/Стефан Мирковић (Брчко) – Властимит Лукић/Алекса Шаровић (Нови Сад) 2:0 (21:18; 21:12)

Женска конкуренција:

Полуфинале:

Милица Бељански/Ања Меселџић (Нови Сад) – Анеђлка Радишковић/Тамара Ђапа (Добој/Шипово) 0:2 (16:21; 19:21)

Јелена Нинковић/Зорана Макивић (Дервента) – Соња Удовчић/Јелена Шакотић (Бања Лука/Дервента) 0:2 (13:21; 11:21)

Утакмица за треће мјесто:

Милица Бељански/Ања Меселџић (Нови Сад) – Јелена Нинковић/Зорана Макивић (Дервента) 2:1 (21:14;16:21; 15:11)

Финале:

Анђелка Радишковић/Тамара Ђапа (Добој/Шипово) – Соња Удовчић/Јелена Шакотић (Бања Лука/Дервента) 2:1 (21:19; 13:21; 15:10)

Related posts

„ТЕКСТИЛАЦ“ СПРЕМАН ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ

admin

ПРОНАЂЕН БОШКО БОЖИЋ ИЗ БРОДА

admin

ШАНСУ ЗА ПОСАО ДОБИЈА 2.200 ОСОБА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još