Друштво

Ученици указали на важност чувања културе сјећања

Дан примирја у Првом свјетском рату обиљежен је јуче у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ предавањем и изложбом посвећеном сјећању на страдање.
Из школе су навели да су ученици школе предвођени Савјетом ученика и историјском секцијом, уз подршку педагога школе Ање Вукојевић, професора историје Александра Ђукића и вјеронауке Сање Вуковић организовали предавање.
– Ученици су се потрудили да нацртају Наталијину рамонду, називану и „цвијет феникс“, коју смо, окачену на ревер, носили остатак дана. Овим чином су све нас позвали да славимо примирје и престанак стравичних страдања и губитака, али и да чувамо културу сјећања и достојанство жртава – саопштено је из школе.
Дан Примирјa у Првом свјетском рату обиљежава се 11. новембра у знак сјећања на примирје потписано између савезника и Њемачке, које је означило уједно прекид непријатељстава и крај рата.

Related posts

У Дервенти обиљежен Међународни
дан ријетких болести

Derventski List

ДЕРВЕНТСКИ НАСТАВНИЦИ ПРЕД КАМЕРАМА ПРЕНОСЕ ЗНАЊЕ

admin

Одштампан 2.800. број!

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još