Друштво

Хуманошћу обогаћују празнике

Припреме за божићну акцију Кола српских сестара „Царица Милица“, која је и претходних година уљепшавала новогодишње и божићне празнике суграђанима којима је то најпотребније, увелико трају, а већ од прве седмице децембра суграђани могу учествовати својим донацијама.

Корпе за прикупљање прехрамбених и хигијенских производа налазиће се у локалним маркетима, а сви који желе да буду дио божићне акције потрепштине могу донијети и у Саборни храм Успења Пресвете Богородице.

– Корпе за прикупљање намирница и хигијенских производа поставићемо, као и раније, у маркете „Хипер Корт“ и „Ђурић“, али и у друге уколико буду имали могућност за то. Донације се могу оставити и у  Саборном храму, а новчане прилоге је могуће уплатити на жиро – рачуна кола – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да је и најмања ситница значајна и да ниједна донација није скромна.

Прикупљена помоћ биће, како је већ постала традиција, подијељена уочи новогодишњих и божићних празника, и то онима којима буде најпотребнија.

– До сада смо успијевали да за неколико породица обезбиједимо и печенице, односно божићни ручак, а надамо се да ћемо и ове године успјети да на тај начин обрадујемо наше суграђане – рекла је Додиг – Пијетловићева.

У духу празника и даривања биће и Божићни базар за који су припреме, такође, већ почеле.

– Хуманитарни базар биће одржан испред Саборног храма и то четири дана, пред Нову годину и Божић. Ове године у изради рукотворина које ће, поред бадњака и божићне пшенице, бити изложене на базару помажу нам и ученици средњих школа – казала је предсједница кола.

Она је позвала све Дервенћане који су у могућности да буду дио акција прикупљања помоћи и посјете Божићни базар, те на тај начин уљепшају празнике суграђанима.

Светосавски бал

Упоредо са припремама за празничне хуманитарне акције, кристалишту се и детаљи трећег Светосавског бала, који би требало да буде одржан почетком фебруара.

– Цијена донација, односно улазница, је 100 КМ као и до сада. Позивам суграђане да нам доставе приједлоге кандидата, односно најбољих студената, а којег ћемо наградити са 1.000 КМ. Име студента, са копијом оцјена, можете доставити у коло – казала је предсједница Кола српских сестара.

Related posts

НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

Удружење жена прикупља
помоћ за породицу Козаров

Derventski List

Од идуће седмице
вакцинација против грипа

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još