ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Плесни ритмови
окупљају све узрасте

Класични, латино – амерички, модерни и тактови зумбе, уз гимнастику, окупили су тридесетак полазница свих узраста у Центар за плес, рекреацију и корекцију „Студио С“ који је недавно у нашем граду покренула дипломирани професора физичког васпитања и спорта Лидија Иљић.

Плесни студио почео је са радом прије мјесец, а већ је окупио значајан број Дервенћана жељних рекреације уз музику и плес.

Иљићева каже да је отварањем „Студија С“ остварила своју дугогодишњу жељу.

 – На моју велику радост остварила сам своју жељу. Студио се базира на корекцији и рекреацији првенствено дјеце. Моја замисао је била, с обзиром на све лошију постуру и држање код дјеце, да заинтересујем младе Дервенћанке да кроз прилагођене вјежбе и плес почну да исправљају своје држање – рекла је Иљићева додавши да је жељела да суграђанима понуди нешто другачију активност којом би могли да испуне слободно вријеме.

– Врата студија су отворена и дјеци и одраслима који су можда некада жељели да се опробају у неким врстама плеса, а нису имали прилику. И сама сам прошла кроз то, јер сам желећи да тренирам плес, окренула се украјинском фоклору који сам вјежбала 15 година – казала је Иљићева.

Студио дјелује у тржном центру „Миленијум“ и тренутно окупља око 30 полазница распоређених у неколико група, а сви нови чланови су добродошли.

– Тренутно радим са дјецом од три до шест година, дакле вртићким узрастом, потом дјевојчицама нижих разреда основне школе, старијим основцима, средњошколкама и одраслом групом – објаснила је Иљићева истакавши да се час за све узрасте састоји од неколико дијелова.

– Први дио часа код свих је исти, само прилагођен узрасту, а посвећен је корективно – гимнастичким вјежбама, вјежбама истезања, јачања одређене групе мишића, док у другом дијелу часа вјежбамо плесне кораке, који касније добијају своју сврху у кореографији. План је да полазници сваког мјесеца савладавају једну врсту плеса, а циљ је да за једну годину пређу 12 врста плеса, од стандардних, латино – америчких до модерних – објаснила је ова инструкторка додавши да је спремна да ослушкује и жеље полазница.

– Дио дјевојчица је под утицајем корејске музике и показују интересовање за ову врсту тонова – додала је она.

Иако је „Студио С“ орјентисан на рекреацију, едукацију и забаву, Иљићева не искључује могућност сарадње са другим плесним клубовима, уколико полазнице изразе жељу за такмичарским видом плеса.

– Ако неко изрази жељу да се окуша на такмичењима, планирам да у сарадњи са добојским клубом „Стејџ“ обезбиједим тренере за даље напредовање у том правцу – казала је Иљићева поручујући да је плес универзални језик који разумију све генерације и да се нада да ће плесне школе заживјети у Дервенти.

Плес на отвореном

Лидија Иљић каже да на прољеће и љето планира да полазнице плесног студија, али и све друге заинтересоване, окупи у плесу на отвореном.

– Када дођу љепши и топлији дани могли ни заједно са свим љубитељима плеса да заиграмо на отвореном. Чланицама мог студија се идеја допада – рекла је Иљићева.

Related posts

ДЕЛЕГАЦИЈА ДЕРВЕНТЕ У ВЕЛИКОЈ КЛАДУШИ О ДЕТАЉИМА САРАДЊЕ

admin

Сутра Богојављење

Derventski List

Срећа није у Аустрији
већ у родном селу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još