Друштво

Празнични дух и поклони
за крај првог полугодишта

Новогодишњом приредбом која је обиловала пјесмицама, рецитацијама и драмским изведбама, а коју су вриједно припремили ученици и корисници Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ и дневног центра обиљежен је крај првог полугодишта.

Низоставан дио приредбе била је посјета Дједа Мраза који је сву дјецу обрадовао пакетићима и слаткишима. Новогодишња приредба традиционална је у овом центру, а ученица другог разреда средње физиотерапеутске школе Сунчица Спасојевић није крила срећу што је била дио програма.

– Драго ми је да се послије пандемије корона вируса поново окупљамо, али бих вољела да нас је – рекла је Спасојевићева. 

Директор ове установе Владан Поповић казао је да је задовољство што поново приредбом обиљежавају крај полугодишта.

– Задовољство ми је да можемо приредити ову манифестацију, послије двије године паузе, и наставити традицију окупљања поводом првог полугодишта. Радили смо вриједно и марљиво у протеклом периоду, ученици су постигли добре резултате на шта смо поносни, а Градска управа је у сусрет празницима обезбиједила пакетиће за свих наших 53 корисника – рекао је Поповић истакавши да су пакетиће обезбиједили и дервентски предузетници, и то „Венето“, „Боди арт“ фитнес центар, „Ротари клуб“ из Добоја, Савез слијепих РС и Адвентисти седмог дана, а фирма „Амика“ поклонила је корисницима обућу и новчани прилог, те дио слаткиша.

Поповић је захвалио и Алену Авдуловићу и Роберту Ђурићу који су корисницима традиционално уљепшали предстојеће празнике ручком и дружењем.

Просторије

Директор „Будућности“ Владан Поповић истакао је да је протекли период био и у знаку улагања у просторије центра и средства за рад.

– Око 200.000 марака уложено је у реконструкцију школе, тачније електро, интернет и телефонске мреже, реновирали смо систем гријања и подне облоге, те средили магацине. Такође, добили смо и сензорну собу и Тоби комуникатор, захваљујући средствима Министарства здравља и социјалне заштите РС, тако да ће када нам у јануару стигне и нови намјештај, ово бити веома опремљен објекат – рекао је Поповић додавши и да је ова установа заједно са удружењем „Сунце“ започела пројекат „Раног третмана за дјецу са сметњама у развоју на подручју града Дервента“.

Related posts

Особе са Дауновим синдромом
нису саме и заборављене

Derventski List

За прославу Дана жена тражи се столица више

admin

Забрањен увоз 1.000 кг сјемена грашка

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još