Друштво

Дервенћани могу да
помогну рад јавних кухиња

Прикупљању брашна, некварљивих намирница и новчаних прилога за помоћ раду шест јавних кухиња на Косову и Метохији свој допринос могу да дају и Дервенћани и то у оквиру акције „Хљеб за Косово и Метохију“ коју проводи добротворна организација епархије зворничко – тузланске „Тројеручица“.

Јавне кухиње на Косову и Метохији припремају оброке за више од 2.000 социјално угрожених особа, а њихов опстанак сваким даном све је тежи због великог броја корисника, али и међунационалних тензија у јужној српској покрајини.

– Нашој организацији „Тројеручица“ за помоћ обратио епископ рашко – призренски Теодосије. Помоћ је првенствено потребна у брашну и некварљивим прехрамбеним намирницама или уплатом новчаних прилога – рекла је чланица „Тројеручице“ Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да се сви људи добре воље могу за више информација обратити и у својим парохијским црквама или надлежним свештеницима.

Новчане прилоге могуће је  уплатити на на жиро -рачун број 567-343-27000105-26 или девизни рачун 567-343-00001646-15.

Related posts

На стазе знања закорачило 119 првачића ОШ „Никола Тесла“

admin

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА

admin

Прикупљање драгоцјене
течности у четвртак

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još