Новости

Crveni krst prikuplja
pomoć za Tursku i Siriju

Crveni krst BiH pokrenuo je akciju prikupljanja humanitarne pomoći za stanovništvo pogođeno zemljotresima u Turskoj i Siriji, a pomoć je moguće dostaviti u sve lokalne organizacije, odnosno i u derventski Crveni krst.
Iz ove organizacije ističu da su moguće uplate novčanih donacija na žiro – račun Društva Crvenog krsta BiH broj 1340011130004680 u „Asa banci“ Sarajevo, Ulica fra Anđela Zvizdovića 1/A Sarajevo ili putem humanitarnog broja 17023.
– Crveni krst Derventa prikupljaće humanitarnu pomoć prema listi prioriteta i to zimske porodične šatore, deke, električne ili grijalice na gas, vreće za spavanje, pakete hrane i higijene, kuhinjske setove, solarne punjače i konzerviranu hranu sa rokom upotrebe od najmanje godinu – poručili su iz Gradske organizacije Crvenog krsta dodajući da se navedena roba može dostaviti u njihove prostorije svakim radnim danom od sedam do časova.
– Molimo građane da ne dostavljaju odjeću i obuću jer to nije na listi prioriteta. Humanitarne robe koje nisu na listi prioriteta neće moći biti transportovane u područja pogođena zemljotresom jer će sva takva roba biti vraćena sa granice – naglasili su iz Crvenog krsta.

Related posts

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ РС

admin

СРЕЋНА НОВА 2020. ГОДИНА

admin

Поново забрањена музика уживо

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još