Друштво

Osveštan Svetosavski
dom i zvono za crkvu

U Gornjim Ceranima danas je, na Duhovski ponedjeljak, bilo svečano, a na radost mnogih mještana i vjernika osveštan je Svetosavski dom i zvono za crkvu Pokrova Presvete Bogorodice.
Čin osveštanja umjesto obavio je arhijerejski namjesnik Radojica Ćetković umjesto vladike zvorničko – tuzlanskog Fotija, koji je zbog zdravstvenih razloga morao da odgodi dolazak.
– Zvono će blagoslovom štititi ovo selo i ljude u njemu. Biće dana kada će doći i vladika u Gornje Cerene, Crnču, Osinju i sva druga naša mjesta, da nas blagoslovi i poduči – kazao je Ćetković koji je sa ostalim sveštenicima u crkvi služio i liturgiju u prisustvu vjernog naroda ovog kraja.
Sveštenik Ilija Trivić kazao je da je Svetosavski dom građen od 2016. do 2022. godine, dok je ideja za kupovinu novog zvona za hram potekla 2021. godine.
– Zvono je stiglo iz livnice „Kremenović“ i teško je 202 kilograma – kazao je Trivić koji se zahvalio svim priložnicima i darodavcima, te vjernom narodu koji su uveličali svečanost.
Kumovi zvona bili su Zlatko i Biljana Adžić, a Svetosavskog doma Milorad i Stana Babić iz Gornjih Cerana.

Related posts

Готово 150 година пружају руку помоћи

admin

Малишани из „Трола“ и „Бамбија“ посјетили Полицијску станицу

admin

Из модерне штале дневно „потече“ 1.600 литара млијека

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: