Новости

Асфалтирање пута Лексија – Врхови
дио планова за 2024. годину

Асфалтирање локалног пута Лексија – Врхови у Горњој Лупљаници биће дио плана капиталних улагања за 2024. годину, а реализација овог пројекта допринијеће бољој повезаности између шест дервентских села, али и њихову везу са градом. 

Саопштио је то грађевински одбор формиран за провођење овог пројекта, а подршка Градске управе иницијативи за асфалтирање ове диониоце договорена је на састанку са градоначелником Дервенте Милорадом Симићем.

– Градоначелник је дао подршку и похвалио активности за асфалтирање овог „транзитног“ пута, те рекао да ће се у овај пројекат, који је један од најважнијих преосталих,  укључити и локална заједница тако што ће у буџету града за 2024. годину на име капиталним инвестиција, планирати средства за ову намјену. Неопходно је да се, поред новца који издвоји локална заједница, дио средстава обезбиједи и са републичког, те нивоа БиХ – саопштио је грађевински одбор додајући да су подршку добили и од посланика у Народној скупштини Републике Српске Игора Жунића и Дениса Пијетловића.

Из грађевинског одбора, који чине и предсједници мјесних заједница Црнча, Осиња, Појезна, Церани, Велика Сочаница и Горња Лупљаница, наглашавају да је пут од Лексије, преко Тешића бара до Врхова, значајан како за мјештане Горње Лупљанице, тако и за становнике села у јужном дијелу Дервенте.

Асфалтирање пута новчаним прилозима подржали су бројни мјештани Горње Лупљанице, али други донатори попут Жарка Брестовца из Канаде, а до сада је прикупљено 23.000 КМ.

Related posts

ОСВЕШТАНА ЗВОНА ЗА САБОРНИ ХРАМ (ФОТО)

admin

СНСД ПРЕДЛОЖИО СИМИЋА ЗА НОВИ МАНДАТ

admin

Конституисана Скупштина општине у новом сазиву

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još