ИЗДВОЈЕНОСпорт

Бициклом прелазе 219 километара кроз девет градова и општина

Више од 20 бициклиста стартовало је јутрос из центра града на први дервентски бициклистички бревет у дужини од 219 километара, а у оквиру којег ће у једном дану обићи девет градова у Републици Српској и ФБиХ.

На прву манифестацију ове врсте у нашем граду одазвали су се дервентски бициклисти, али и љубитељи овог спорта из околних градова.

Организатор бревета „Дервента 200“ Борис Поповић рекао је да ова траса обухвата неколико контролних тачака.

– Учесници су стартовали из Дервенте према Броду гдје је прва контролна тачка, а одакле даље настављају ка Оџаку и Модричи и настављају преко успона у Градачцу према Сребренику. Даље се спуштају ка Грачаници и Петрову, тачније до манастира Озрен, одакле десном страном ријеке Спрече возе ка Добоју што је посљедње одредиште до циља у Дервенти – објаснио је Поповић додавши да ће прву манифестацију овог типа од пријављених 30 учесника возити њих 26.

Подршку на стартној тачки младим бициклистима пружио је и градоначелник Дервенте Милорад Симић.

– Из Дервенте је јутрос кренула једна група младих ентузијаста на једно, за нас, неуобичајено дешавање. Међутим, примијетно је да све већи број младих људи упражњава вожњу бициклом, иако ми немамо стазе за тај спорт, али на томе ћемо радити. Моја подршка иде ка овим младим људима који ће у једном дану проћи девет градова Српске и прећи око 220 километара и честитам им на изазову и желим да то успјешно, ваљано и безбједно обаве – казао је Симић додавши да ова спортска манифестација треба да постане традиција.

Крајња тачка бревета је на базенима „Олимп“ у Дервенти, гдје се долазак првих учесника очекује данас у послијеподневним часовима.

Related posts

Поштујући ближње остајемо на стази хришћанства

admin

ЕВИТИН „ЛЕПТИР СЛИКАР“ СТВОРЕН ДА ТРАЈЕ

admin

ДАРИВАЊЕ ДРАГОЦЈЕНИХ КАПЉИЦА ДАНАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još