Новости

„Ветерани РС“ осуђују додјелу
одликовања 103. бригади ХВО-а

Дервентски одбор Удружења „Ветерани Републике Српске“ оштро осуђује недавне догађаје у Дервенти, односно посјету предсједника Хрватске Зорана Милановића и додјелу одликовања 103. бригади ХВО-а.

– Наведени чин доживљавамо као провокацију, повређивање старих рана, те нарушавање доста добрих међунационалних односа изграђених у Дервенти. Сва досадашња настојања на изградњи мира и повјерења на овим просторима су нарушена овим чином – саопштили су из овог удружења додајући да стотине припадника породица погинулих  бораца, ратних војних инвалида, заробљених, цивилних жртава рата, бораца ветерана још има свјеже сјећање на злочине почињене од те ратне формације и њених припадника.

– Тражимо од надлежних институција да се убудуће забране оваква дешавања и да се више не догађају немили догађаји који никоме не чине добро – истакли су из Удружења „Ветерани РС“.

Related posts

ДАН ШКОЛЕ ПРОСЛАВЉЕН УЗ ПРИРЕДБУ И ЂАЧКИ БАЗАР

admin

Нестанак струје на извориштима
оставио дијелове града без воде

Derventski List

ДРУГИ ЗАРАЖЕНИ ВИРУСОМ КОРОНА У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još