Друштво

Викенд у знаку етно – пјесме

Чувари и љубитељи етно – нота представиће се дервентској публици у оквиру дводневног „Фестивала етно – пјесме“ 16. и 17. септембра, а који по седми пут организује Српско културно умјетничко друштво „Дервента“.
Фестивал ће првог дана донијети наступе пјевачких група из Републике Српске, Србије и Хрватске на Тргу православља, а за други дан планирана је радионица.

-За сада је планирано учешће шест пјевачких група које ће се представити првог дана фестивала, а другог дана биће одржана радионица традиционалног пјевања, коју ће ове године водити етнолог Милица Јовин из Бача, а тема ће бити традиционалне пјесме и напјеви из Босанске Крајине са акцентом на пјесме „грокталице“ – казали су из СКУД-а додајући да је примарни циљ фестивала промоција традиционалних српских пјесама.

-Драго нам је да фестивал већ другу годину заредом има едукативни карактер, што је и један од циљева манифестације, као и да активно укључује младе у очување традиционалне пјесме и да подстиче њихову креативну интерпретацију – истакли су из СКУД-а.
Ова манифестација одржава се у оквиру обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Related posts

Уз осмијехе и загрљаје
опростили се од основне школе

Derventski List

Ентузијазмом откривају тајне гастрономије

admin

Корисни савјети о љековитом
биљу и плодовима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još