ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТСКИ СП ПРОСЛАВИО 26. ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Општински одбор Социјалистичке партије Дервента вечерас је у присуству великог броја чланова, симпатизера и других гостију у мотелу „Двор“ прославила 26. годишњицу постојaња.

Предсједник дервентског СП Славен Гојковић изразио је наду да ће партија на предстојићим изборима остварити још бољи резултат.
-Иако смо пролазили кроз тешке тренутке, ипак представљамо битан елеменат на овом подручју. Желим да изразим велико задовољство чињеницом да смо веома стабилни и јаки у Дервенти. Ми учествујемо у власти, односно, дијелимо власт са нашим коалиционим партнерима, и наставићемо и даље у том правцу. С обзиром да улазимо у изборну годину, спремамо се, и на основу подршке коју имамо сматрамо да ћемо остварити још боље резултате – рекао је Гојковић.
Да су социјалисти својим марљивим радом дали велики допринос развоју Дервенте и Републике Српске казао је предсједник СП Петар Ђокић истакавши да ће таква политика бити настављена и у будућности.
-Сваке године, по традицији, у јануару се окупимо овдје у Дервенти да заједно обиљежимо дан када је основан Општински одбор партије у овом граду. Дакле, прошло је више од двије деценије успјешног рада нашег одбора и социјалисти Дервенте су својим марљивим радом, кроз све те године, дали изузетно велики допринос, прије свега, у почетној фази обнове Дервенте послије рата. Након тога, дали су допринос стабилизацији и развоју општине. Ево и данас то чинимо кроз локалну власт заједно са нашим партнерима и тако ћемо радити и у будућности. Жеља нам је да Дервента и даље напредује и да се развија, да буде богатија, као и да истовремено помаже развој РС, што свакако и данас чинимо – истакао је Ђокић.
Такође, он је додао да се Дервента издваја као мјесто у којем је остварено највише иностраних инвестиција.
-То је одличан примјер сјајне комуникације коју чине локална власт и инвеститори, те амбијента који је овдје створен када су у питању инвестиције и развој. Свему томе погодовали су прописи које је доносила власт Српске током свих протеклих година. Ми, социјалисти, желимо и даље да на бази наших темељних принципа, као што су тежња и борба за друштво социјалне правде, за друштво и државу солидарности и хуманости, развијамо такву свијест у свакодневном животу и дајемо допринос нашој заједници да буде заједница добрих људи који вјерују једни у друге. Само вјерујући једни у друге можемо допринијети, односно, обезбиједити убрзан раст и развој. Дервента је добар примјер таквог раста и управо због тога смо данас овдје да упутимо захвалност свим члановима СП – а који су својим марљивим радом давали допринос подршци такве политике, као и њеној реализацији у свим мјесним подручјима – поручио је Ђокић.
Када су у питању интереси и тежње, како је рекао, независног клуба посланика ове партијеу Народној скупштини РС, Ђокић је рекао да они не могу основати клуб.
-То ћемо оспорити и надам се да ће законске процедуре онемогућити злоупотребу Социјалистичке партије, њеног имена и идентитета. А оно што су тражили од Милорада Додика показује шта је уствари био циљ тих људи. Ми смо се и разишли зато што ја нисам могао да испуњавам њихове личне захтјеве и очекивања. Јасно је да они власт доживљавају као плијен, док ми социјалисти власт доживљавамо као систем који служи власти коју је изабрао народ – истакао је Ђокић.
Свечаности у „Двору“ присуствовали су министар рада и борачко – инвалидске заштите Душко Милуновић, народни посланик Срђан Тодоровић, предсједник Актива младих СП Давор Стрика, представници општинских одбора са подручја добојске регије, начелник општине Милорад Симић са својим сарадницима, предсједник Скупштине општине Маријан Кљајић, народни посланик Игор Жуниц, те представници коалиционих партнера.

Related posts

ДЕРВЕНЋАНИ ДРУГИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

admin

Пред бирачима 2. октобра око 40 Дервенћана

admin

Светосавље путоказ
српском роду

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još