ИЗДВОЈЕНОНовости

На снази нови
режим саобраћаја

Реконструкције другог дијела Улице краља Петра Првог, од раскрснице ове и Улице Јована Дучића до кружног тока „Рампа“ настављена је, а први радови обухватају дизање постојећег асфалта.

Радови на главној градској улици који су уговорени у вриједности од 744.000 марака подијељени су у двије фазе, првенствено због лакше фреквенције возила у граду, а како су истакли из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе, и у овом дијелу улице биће изграђен нови дистрибутивни цјевовод.

– Први радови обухватају дизање постојећег асфалтног слоја, а затим изградњу новог дистрибутивног цјевовода и прикључака. Такође, биће изграђен и колектор за одводњу оборинских вода који ће бити повезан са постојећим у првом дијелу улице. Раније је овај колектор завршен на кружном току „Рампа“ – казали су из надлежног одјељења.

Они су додали и да ће, када буду завршени сви радови, цијела улица бити пресвучена другим слојем асфалта.

– Свакако, планирана је и изградња тротоара, те постављање нових инсталација за уличну расвјету, као и расвјетних стубова. Слиједе припреме за полагање првог слоја асфалта, а потом и за други слој који ће дати финални изглед цијелој улици – објаснили су из одјељења додавши да ће и овај дио улици бити хортикултурно уређен.

Први дио радова од Хармана до зграде „Фемили“ који су почели протеклог септембра завршени су пред крај прошле године. Уз ове радове, нови изглед добио је и прилаз Полицијској станици гдје су изграђене нове степенице.

Према подацима из Градске управе, до сада је за уређење главне улице, Трга ослобођења и Трга православља издвојено око 2,5 милиона КМ.

Измјена режима саобраћаја

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове подсјетили су на измјене режима саобраћаја док трају радови у Улици краља Петра Првог.

– Улицом Јована Дучића саобраћај ће се одвијати у једном правцу, од Улице краља Петра Првог према Улици 1. маја (супротно од устаљеног режима одвијања саобраћаја), а из Улице чика Јове Змаја обавезан смијер ће бити десно и забрана скретања лијево при изласку на Улицу Јована Дучића – навели су из одјељења.

Related posts

Почела изградња водовода за јужни дио Дервенте

admin

Дуга листа тема
пред одборницима

Derventski List

ВЕО ЗАБОРАВА НЕ СМИЈЕ ПАСТИ НА ЖРТВЕ ЧАРДАКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još