Друштво

Идуће седмице о објекту ОШ „Никола Тесла“

Начелник општине Милорад Симић данас је током скупштинског засједања казао да ће идуће седмице, са представницима надлежног министарства, бити ријечи о даљим корацима у вези са објектом Основне школе „Никола Тесла“.

Начелник је, на питање одборнице ПДП-а Сање Димитрић о проблематици организовања наставе за ученике ове школе, казао да ће на поменутом састанку бити изнесено неколико рјешења.

– Објекат школе је старији од 100 година, а Аустријска амбасада објавила је да школа више није њихова брига, већ нас у Дервенти. Темељи школе су у претходном периоду санирани, али пукотине које су настале приликом земљотреса крајем прошле године, захтијевале су реакцију. Стручњаци из Агенције за обнову и развој РС потврдили су налазе општинске комисије да је школа тренутно стабилна, али да за потенцијална сеизмичка дешавања вишег нивоа нико не одговара – објаснио је Симић додавши да ће представницима министарства бити предложена одређена рјешења.

– Једна од идеја за рјешавање овог питања јесте да се објекат школе санира и реновира, а та обнова се процјењује на око 1,5 до два милиона марака. Такође, у плану имамо и један локалитет гдје бисмо евентуално градили нову школу, али нисмо још увијек конкретизовали тај приједлог како бисмо задовољили потребе родитеља и дјеце. Срећа је да смо још раније уложили 2,5 милиона у адаптацију Средњошколског центра и Стручне и техничке школе, те тако створили услове да сва дјеца могу ту да похађају наставу – објаснио је Симић.

Настава за ученике ОШ „Никола Тесла“ у другом полугодишту школске 2020/2021. године одвија се у просторијама ОШ „19. април“ и средњих школа.

Related posts

Малишани се окушали у креативном украшавању шоља

admin

НИЧУ ИГРАЛИШТА НА ЧАРДАКУ И НА НОВОЈ ЛОКАЦИЈИ У ГРАДУ

admin

КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА ВЕЧЕРАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još