Култура

Кецмановић представио
роман „Кад ђаволи полете“

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ вечерас је одржано књижевно вече са писцем, сценаристом и колумнистом Владимиром Кецмановићем који је дервентској публици представио свој нови роман „Кад ђаволи полете“, а представио је и свој досадашњи књижевни опус.
Кецмановић је најновији роман писао нешто више од годину, а како је објаснио, ријеч је о дјечаку из сиротишта којег усваја богати Американац.

– На почетку све изгледa као да је стигао у рај, а временом утврђује да то није баш тако и слиједе веома мучне и потресне сцене – рекао је Кецмановић.
Кецмановићев потпис носе романи „Садржај шупљине“, „Феликс“, „Топ је био врео“, „Сибир“, „Осама“ и збирке приповиједака „Зидови који се руше“ и „Као у соби са огледалима“.
Аутор је биографскоесеистичких књига „Дас ист принцип“ и „Два крста и једна крв“, а са историчарем Предрагом Марковићем потписује наслов „Тито – поговор“, а са Дејаном Стојиљковићем „Каинов ожиљак“ и триологију „Немањићи“. Косценариста је филмова „Топ је био врео“ и „Непријатељ“, те серија „Сенке над Балканом“ и „Жигосани“.

Related posts

Савку Пећићу повеља са златном значком

admin

Музиком креирали вече за памћење

admin

Милутиновић сутра излаже у Дервенти

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još