ИЗДВОЈЕНОНовости

Крећу радови вриједни више од 600.000 КМ

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре са конзорцијумом фирми „Геокоп“ и „Саша трејд“ о четвртој фази изградње улица, путева и осталих објеката, те дијела приступне саобраћајнице са вањским уређењем око новог Ватрогасног дома вриједне 611.000 марака,

Рок за извођење уговорених радова је 60 дана од дана увођења извођача у посао, а средства за уговорене пројекте обезбијеђена су прошлогодишњим буџетом града. Због ситуације са пандемијом корона вируса и кашњења у доношењу буџета, пројекти ће бити реализовани у овој години.

Први уговор вриједан нешто више од 342.000 марака односи се на изградњу и асфалтирање пута у засеоку Рауковићи у Осињи, као и у Новим Лужанима, изградњи заштитне ограде и стубића у Улици Светог Саве, изградњу ограде на игралиштима на Чардаку и у Новом насељу.

Дио средстава у износу нешто већем од 26.000 марака издвојен је за привремени паркинг код Основне школе „19. април“, а готово идентичан износ предвиђен је и за уређење и асфалтирање дворишта дома у Доњој Лупљаници.

Такође, средства су издвојена и за вањско уређење борачке зграде, а међу значајнијим пројектима су и наставак изградње потпорних зидова, те приступне саобраћајнице на православном гробљу, као и канализационе мреже у индустријској зони код фирме „Webo“.

Градоначелник Милорад Симић подсјетио је на значај који поменути пројекти имају за локалну заједницу, нарочито ако се узме у обзир континуитет улагања.

– Ово је значајна цифра коју улажемо у пројекте и Дервента ће засигурно бити љепша, богатија и функционалнија када ови пројекти буду завршени. За канализацију смо издвојили 78.000 марака у индустријској зони, пронашли смо простор да се прошири и градско гробље за око 200 нових гробних мјеста и издвојили смо 67.000 КМ за потпорне зидове и 27.000 марака за приступни пут. Осим тога издвојио бих путни правац у Новим Лужанима од 62.000 марака, уређење око дома у Доњој Лупљаници који су мјештани направили уз помоћ локалне заједнице, а то асоцира на борачку причу и успомене на оне који нису више са нама – рекао је Симић.

Додао је да је од великог значај и изградња паркинга Улици Светог Саве у којој се налазе три школе које похађају и ученици Основне школе „Никола Тесла“. То је доводило до безбједносних проблема због високе фреквенције возила и пјешака у саобраћају.

– Чињеница је да око 850 ђака из ОШ „Никола Тесла“ сада наставу похађају у средњошколском центру и ОШ „19. април“ и због тога смо одлучили да дјеци и родитељима покажемо да има капацитета да се обезбиједи мјесто на којем родитељи могу да чекају своју дјецу, да та дјеца безбједно могу да долазе у школу и одлазе, а поправимо ограду и свјетлосне трептаче које су неки девастирали – рекао је Симић.

Други уговор, вриједан 269.000 марака, односи се на вањско уређење новог Ватрогасног дома и изградњу дијела приступне саобраћајнице.

– У нови Ватрогасни дом до сада смо уложили значајна средства, односно око 636.000 КМ, а са овим новим улагањем то ће бити око милион марака властитих средстава. Сви пројекти за које смо предвидјели средства из капиталног буџета из прошле године од 1,7 милиона и средстава суфицита, биће реализовани, осим оних који немају ријешене имовинско – правне односе – рекао је Симић.

Представник дервентске фирме „Геокоп“ Синиша Ружојчић истакао је да је задовољан сарадњом са локалном управом и градоначелником, додавши да ће одмах по увођењу у радове прионути на посао.

– Рок за извођење радова предвиђених кроз оба уговора је 60 дана и ми ћемо почети чим нас уведу у посао – рекао је Ружојчић.

Related posts

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОРУЖАНИХ СНАГА БиХ

admin

Напредује изградња куће за породицу Драгојевић

admin

Новорођене бебе
богатство Дервенте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još