Култура

Маји Глумац награда
за најбољу глумицу

Комад „Нешто као срећа“ у извођењу глумаца Драмског студија из Дервенте побрао је на овогодишњем Омладинском фестивалу РС аплузе и одушевљење публике, а Маја Глумац крунисала је свој перформанс наградом за најбољу глумицу фестивала, док је Владимир Симић добио похвалу за поетски ауторски допринос.

Глумци су комад представили као један од девет најцјеловитијих пред жиријем 22. Омладинског фестивала Републике Српске, а који је одржан у Прњавору. Синоћ су, у оквиру посљедње вечери фестивала, додијељене награде.

– Улогом Клотиде, Маја доноси истанчано баратање глумачким инструментом, фином сатиром путем покрета, гласа и дикције. Употребом персифлаже, она износи рефлексију менталитета овог поднебља. Пред Владимиром је био изузетно тежак задатак да кроз лик Ралета супротстави примитивизам популарне замуцкујуће културе са сопственим поетским димензијама, те је кроз дирљиво рецитовање сопствене поезије пружио снажан чинио превази духовног над материјалним – оцијенио је жири.

Ментор и идејни творац студија у Дервенти Синиша Тешановић поздравио је успјех младе Дерврнћанке.

– Награда за најбољу глумциу равна је освајању златне медаље у спорту на републичком такмичењу, тако да је наша млада глумица освојеним одличјем ставила велики значај и фокус на наш студио, библиотеку и културу у Дервенти – казао је Тешановић.

Related posts

„ТАКСИ БЛУЗ“ И „РАЛФ“ ДАНАС У ДЕРВЕНТИ

admin

НОВИЋ ОБЈАВИО „КОЛИБУ У КРЧЕВИНИ“

admin

Надахнућа са Укрине преносе на платно

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još