Eкономија

Механизација из Мађарске
за 22 Дервенћанина

Фондација „Прогресус“ изабрала је кориснике бесповратних средстава за набавку механизације из Мађарске, а међу 768 пољопривредника у Републици Српској и дистрикту Брчко са којим ће бити потписани уговори, су и 22 пољопривредна произвођача из Дервенте.

Субвенција набавке пољопривредне механизације и алата мађарских произвођача резултат је сарадње влада РС и Мађарске, а произвођачима је на располагању субвенција од 2.500 до 25.000 евра, односно до 70 одсто вриједности опреме

Према ријечима Драгане Дувњак Крндија из канцеларије ове фондације у Дервенти, једне од четири канцеларије у РС и Брчко дистрикту, свим дервентским пољопривредницима који су аплицирали на јавни позив одобрена су средства.

– У току је потписивање уговора са корисницима. Сљедећа фаза послије потписивања уговора је уплата дијела новца до 3. јуна, дакле износ сопственог учешћа, што у највећем броју случајева износи око 30 одсто, и када то буде завршено, фондација може да уплати остатак средстава. Рок за испоруку механизације је до краја септембра, али се надам да ће то бити и раније – казала је Дувњак Крндија додавши да су пољопривредници који су аплицирали за овај вид подршке задовољни условима, али да су очекивали да ће динамика самог поступка одобравања средстава и испоруке механизације бити бржа.

– Што се тиче машина, људи су највише били заинтересовани за приколице, киперке и цистерне које су финансијски највише котирају, као и за остале тракторске прикључке, пресе, косачице и другу опрему и алате – објаснили су из канцеларије.

Related posts

Отворен јавни позив за додјелу бесповратних средстава

admin

ЦВЈЕТА ПРОДАЈА СТАНОВА

admin

Први излагачи већ
резервисали мјеста

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još