ИЗДВОЈЕНОНовости

МОДЕРНИ САДРЖАЈИ У НОВИМ ПАРКОВИМА И ИГРАЛИШТИМА

Градско подручје ускоро ће добити нове садржаје прилагођене за спортске активности и дружење, али и са модерним додацима, а неће заостајати ни улагања у рурално подручје гдје је такође планирано унапређене услова за спорт.

Најавили су то из локалне управе, а начелница Одјељења за стамбено – комуналне послове Јефимија Шербић истакла је да ће преко пута некадашњег Дома културе бити изграђено игралиште са натписом „Дервента“ и дјечијим справама за игру.

– Ово игралиште ће бити у облику троугла који ће бити анимиран словима града израђених од метала величине 1,45 центиметара са једном малом зеленом плохом на којој ће се налазити клацкалице, љуљашке и сличне анимације за дјецу. Овај простор постаће препознатљиво мјесто у граду с обзиром да ће бити погодно за фотографисање – казала је Шербићева.

Она је додала да је почела прва фаза изградње игралишта на Чардаку.

– Тренутно се гради потпорни зид за дио који ће служити као кошаркашки терен. Ово игралиште је примјер сарадње мјештана који су заједно са општином уложили одређена средства. Осим тога, на спортском терену у Босанским Лужанима замијенићемо рефлекторе и наткрити трибине – истакла је Шербићева.

Нагласила је да се наставља и изградња парка „9. јануар“, тренутно је у току тендерска процедура за изградњу улице поред парка, док је у будућем периоду планирано проширење парка са друге стране Омладинске улице, према базенима „Олимп“.

Она је појаснила и идејни изглед платоа између Основне школе „Никола Тесла“ и катастра.

– На том мјесту су се прије налазили киосци које смо склонили и на старим темељима објеката, које ћемо уредити, налазиће се уређен плато са клупама, зеленилом и чесмом, а имамо идеју да тај простор уредимо у виду паметног трга, с тим да ће да садржи паметне клупе, то јесте инфо – центре са wi-fi сигналом – објаснила је Шербићева.

Терен са вјештачком травом

Јефимија Шербић је подсјетила да је у протеклом периоду, у сарадњи са Владом РС, изграђен терен са вјештачком травом у који је уложено око 420.000 марака, а у близини њега дограђује се свлачионице за шта је намијењено око 120.000 КМ. Значајна средстава у износу од око 70.000 КМ у протеклом периоду уложена су и у игралишта у Трстенцима и Великој Сочаници.

Related posts

Погледајте у које земље и под којим условима могу ући држављани БиХ

admin

ДЕРВЕНТСКИ ЛИСТ ПРВИ ЈЕ ЗАВИРИО У НОВИ ДИО „ТРОЛА“ (ФОТО)

admin

Етно – пјесма побрала аплаузе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još