ИЗДВОЈЕНОНовости

НА КОРОНА ВИРУС ПОЗИТИВНО ЈОШ 14 ОСОБА У „ЗЛАТНОМ ЛУГУ“

Још 12 корисника и два запослена у Дому за старија лица „Златни Луг“ у Дервенти позитивни су на корона вирус, показали су налази Института за јавно здравство РС, а њих девет има пребивалиште у Дервенти.

– У складу са процедуром инфицирани корисници ће бити хоспитализовани добојској болници – саопштено је данас из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља.

Овим је број обољелих од КОВИД-19 у Дервенти  достигао 26.

Под надзором се налази 201 особа.

– У карантину се налази 16 особа, док је осталима наложена кућна изолација или изолација у дому. Током претходна 24 часа за осам лица је истекао период надзора. Узети су узорци за тестирање на корона вирус три лица смјештена у општинском карантину и једно лице које је било у контакту са обољелим од КОВИД-19 и њихови налази су у раду – додаје се у саопштењу.

Од 69 нових случајева заразе у Републици Српској, како је јутрос саопштио министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић, девет је Дервенћана.

– Кроз надзор домова за стара лица евидентирали смо особље из Дервенте које је било позитивно, али није имало симптома. Они су били присутни у Дому за старија лица и пренијели заразу на већи број корисника. У овом турнусу тестирано је и 18 особа из Дома за старија лица у Дервенти, а 12 корисника и два радника су позитивни – рекао је Шеранић.

До сад је у Републици Српској регистровано 969 случајева вируса корона, 381 особа је опорављена, а 42 особе су преминуле.

Related posts

Стара црква прославила
крсну славу

Derventski List

Петар Божовић увеличао
Преображењско вече

Derventski List

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još