Спорт

Нема услова за
Премијер лигу БиХ

На адресу Рукометног клуба „Дервента“ недавно је стигао позив да овај клуб, као трећепласирана екипа у првенству Републике Српске, у сљедећој сезони наступи у Премијер лигу БиХ. Размотрили смо приједлог и одлучили да не прихватимо наступ у Премијер лиги, рекао је то предсједник Управног одбора клуба Славен Шмуља.

– Клуб нема буџет и финансије које би омогућиле да позитивно одговоримо на поменути позив, јер оно чиме ми располажемо, због свих поскупљења и повећања трошкова такмичења, без помоћи спонзора не дозвољава коректан наступ ни у Првој лиги Републике Српске, а поготово у Премијер лиги БиХ – рекао је Шмуља.

Клуб тренутно трага за спонзорима, чија би помоћ олакшала функционисање свих категорија у клубу. Средства, ма колико то помало и бизарно звучало, у овом тренутку су ограничавајући фактор.

– Играчки кадар остаје скоро непромијењен у односу на прошлу сезону, изузев одласка играча који су због приватних обавеза напустили клуб. Домаћи играчи чиниће преко 90 одсто играчког кадра, а тренер остаје Милорад Бјелошевић. Као и сваке године, неколико чланова млађих категорија биће прикључено тренинзима првог тима гдје ће имати прилику да још више напредују и у наредном периоду постану првотимци – рекао је Шмуља.

Прозивка играча и почетак припрема заказани су за 14. август, а већ је договорен наступ на јаком припремном турниру у Градишци 3. септембра. На овој смотри дервентски клуб брани прво мјесто освојено прошле године.

Турнир

За 26. август, припрема се турнир у мини рукомету на којем ће, поред осталих учесника, најмлађи чланови „Дервенте“ приказати своје вјештине.

Сезонске карте

И за ову сезону биће пуштене у продају сезонске улазнице које ће важити за све мечеве у сезони. Обична сезонска улазница коштаће 30, сребрна 50, а златна 100 КМ.

– Надамо се да ће наши навијачи, као и сваке године, куповином улазница пружити подршку лакшем функционисању клуба – рекао је Славен Шмуља.

Related posts

ТРЕНИНЗИ У СПОРТСКИМ КОЛЕКТИВИМА ОД 18. МАЈА

admin

Кошаркашима ОШ „Никола Тесла“
карта за регионално такмичење

Derventski List

Медаље засијале и на
Балканском шампионату

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još