Друштво

Нову ловну сезону отворило
саборовање 350 ловаца

Сабором ловаца, који је данас у Појезни окупио више од 350 ловаца и љубитеља лова, Ловачко удружење „Мотајица“ озваничило је почетак нове ловне сезоне.
Дио ове смотре, која је одржана 27. пут, било је и такмичење у гађању глинених мета, а предсједник секције
домаћина Миладин Алексић истакао је да је отворена сезона лова на сву дивљач осим на срндаћа.

-С обзиром да удружење има 11 секција, појежанска секција која броји 40 чланова, је сваке 11 године домаћин сабора. Данас је овдје око 350 људи, а рачунали смо и на више посјетилаца – рекао је Алексић додавши да је вјештине у гађању летећих мета одмјерило 33 стријелаца.

-Такмичење је било на нивоу удружења, а гости су учествовали само у појединачној конкуренцији – појаснио је Алексић, а предсједник „Мотајице“ Ненад Чечавац истакао је да ловци саборовањем настављају традицију.
-Желим да у удружењу влада добра атмосфера. У рукама ловаца је оружје и потребан је опрез, те одговорност свих чланова. Сви могу допринијети да ловство буде занимљиво, да удружење представљамо у најбољем свјетлу, јер су ловци првенствено љубитељи природе и заштитници животиња, а одстрел долази као законска могућност – рекао је Чечавац.
Гост саборовања био је и градоначелник Милорад Симић који је свим члановима „Мотајице“ пожелио успјешан почетак ловне сезоне.
-Ловци, који су данас присутни у великом броју, су према мом мишљењу, чувари природе. То се посебно огледа у уништавању штеточина. Са удружењем имамо добру сарадњу, наравно подржавамо и финансијски њихов рад, а најважнија је свакако пружена рука и добра ријеч – рекао је Симић.
Саборовању ловаца присуствовао је и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић и други гости.

Резултати у гађању глинених мета на нивоу удружења
Екипна конкуренција:

  1. Секција ловаца Лужани
  2. Секција ловаца Сочаница
  3. Секција ловаца Осиња

Појединачна конкуренција

  1. Перо Миличић
  2. Мирослав Чечавац
  3. Ненад Чечавац

Појединачни пласман са гостима

  1. Мирослав Чечавац
  2. Мирослав Лелић
  3. Марко Пеулић

Related posts

ДИМЊАЧАРИ У ДЕРВЕНТИ ПРЕДСТАВИЛИ ЗАНАТ

admin

РАД УЧЕНИЦЕ ИЗ ОСИЊЕ МЕЂУ ПЕТ НАЈБОЉИХ У РС

admin

Трнину, смокву и маслачак претвара у сласне делиције

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još