ИЗДВОЈЕНОНовости

ОБИМАН ДНЕВНИ РЕД ПРЕД ОДБОРНИЦИМА 25. ЈУНА

Колегијум Скупштине општине заказао је идуће засједање локалног парламента за 25. јун, а на дневном реду наћи ће се 47 тачака.

Већина тачака дневног реда односи се на теме које су планиране за ранија засједања, али су због ванредног стања пролонгиране.

Одборници ће на засједању које ће, као и на претходној, првој ванредној сједници, бити одржано у Центру за културу, расправљати о мјерама Општинског штаба за ванредне ситуацију у циљу превенције ширења вируса корона које су донесена у периоду од 12. марта до 10. јуна, те извјештају о извршењу буџета општине за први квартал текуће године.

Предмет расправе биће и извјештај о раду Скупштине општине за претходну годину те осталих радних тијела парламента, али и извјештаји јавних установа и предузећа за 2019. годину. На дневни ред увршћен је и извјештај о санацији и одржавању локалних путних праваца за протеклу годину и пословање привреде, као и више одлука о продаји земљишта у власништву општине.

Требало би да буде ријечи и о запошљавању на подручју Дервенте, броју и структури незапослених лица и потребним кадровима за развој општине и приједлогу одлуке о коришћењу и наплати паркинг простора.

На дневном реду је и проблематика заступљености наставног кадра у дервентским средњим школама и план уписа у ученика у први разред средње школе у школској 2020/2021, али и извјештај о стипендирању студената и ученика у протеклој школској години.

Related posts

Малишани украшавали јаја,
учили о Васкрсу и дружили се

Derventski List

Не дозволити да рат побиједи мир

admin

Донесена нова Наредба о регулисању рада у Дервенти

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još