Култура

„ПЕСНИКОВА ДУША“ СЛАВИ ПИСАНУ РИЈЕЧ

Савез српске дијаспоре Словеније и Српски књижевни клуб „Вихор“ из Дервенте заједно су расписали и успјешно реализовали међународни књижевни конкурс под називом „Песникова душа“, на којем је учествовало 59 пјесника из РС, ФБиХ, Србије, Хрватске и Словеније.

На заједничкој манифестацији, по први пут организованој у Дервенти, вечерас су у Центру за културу, проглашени побједници.
– Ову манифестацију заједно смо поклонили Дервенти и свим љубитељима књижевности и лијепо писане ријечи. Желим да се захвалим Савезу српске дијаспоре Словеније, који је 25. августа у Љубљани у оквиру манифестације „Весели дани српске дијаспоре у Словенији“, Српском књижевном клубу „Вихор“ додијелио специјално признање са златном плакетом за изузетне резултате очувања српске књижевности, пружање несебичне помоћи и сарадње. То нас обавезује да наставимо са започетим активностима и промоцијом наше локалне заједнице, културе и књижевности, а свима који помажу или ће нам помоћи у наредном периоду у нашем постојању у дјеловању, искрено се захваљујем – истакао је предсједник СКК „Вихор“ Ненад Симић.

Својим наступима манифестацију су употпуниле чланице пјевачке групе КУДМ „Босиљак“ из Дервенте и чланови КУД „Душко Трифуновић“ из Брода.

Награде
Златном значком и дипломом наградјени су пјесник Милан Дероњић из Добоја за пјесму „Драга“, пјесникиња Светлана Тодорић из Београда за пјесму „Човек – громадно стабло“ и пјесникиња Драгица Драга Грбић из Вишеграда за пјесму „Несан“. Међу главним наградама, прво мјесто је заслужио Милорад Мишо Ђурђевић из Дервенте за пјесму „Да сан ми на јави њено име слави“, којем је уручена повеља са златном плакетом, друго мјесто освојио је Милад Обреновић из Рогатице за пјесму „Раскопчај снове“, којем је додијељена повеља са сребрном плакетом, дом је треће мјесто припало Милени Дрпи из Модриче за пјесму „Зид“, којој је уручена повеља са бронзаном плакетом.

Related posts

Дјела Зарићеве путокази кроз осјећаје

admin

Бесплатна чланарина за 126 радника Дома здравља

admin

Сахрањен Славко Покрајац

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još