ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРВИ ЗАРАЖЕНИ КОРОНА ВИРУСОМ У ДЕРВЕНТИ

Након данашњих резулатата имамо нових 14 заражених корона вирусом. Сви су у кућној излозалацији са благим симптомима, потврдио је на данашњој конференцији за новинаре министар здравља Републике Српске Ален Шеранић, а медју зараженим је и једна особа из Дервенте.
– Од тих 14 оозитивних, 11 особа је из Бањалуке, једна из Градишке, једна из Челинаца и једна из Дервенте. Чак 12 сооба је везано за трећи кластер из Бањалуке. То је жариште које се још шири. Све конткате из тог кластера пратимо и ради ефикасније контроле. Од два позитивна, који нису везани за овај кластер, једна је особа добила вирус од члана породице, који је од раније позитиван и ова породица је у кућној изолацији. Једна особа код које је данас потврђен корона вирус је допутовала из Аустрије – рекао је Шеранић.

Мали је број оних који долазе из иностранства, а заражени су, што значи да се контроле на граници дају резулатате.

– Што се тиче аутобуса који је био јуче задржан на граници, до сад тестирани су негативни, али све путнике и даље пратимо и под надзором су – казао је Шеранић.

У Републици Српској је сада укупно 59 случајева позитивно, а 11.695 људи је под надзором. Из изолације из УКЦ РС су изашле 104 особе. Не ради се о излијеченима, него о особама код којих се сумњало на вирус корона, али су тестови били негативни.

Он је појаснио да су, када су у питању особе позитивне на корона вирус, постоје три групе пацијената: они који су позитивни, а немају симптоме, друга су они са средњим или лакше тешким симптомима, а трећа група су пацијенти са тежим сиптомима, којима је потребан респиратор.

Related posts

Без значајног појефтињења горива у Дервенти

admin

Празник обасјан вјером и љубављу

admin

Пензије расту за четири одсто

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još