Друштво

Радост празника осјетило
130 угрожених породица

Достојно обиљежавање најрадоснијег хришћанског празника Божића за 130 породица омогућила је хуманост суграђана исказана кроз божићну акцију Кола српских сестара „Царица Милица“.

Пакети помоћи обезбијеђени су кроз прикупљање намирница и других потрепштина које су суграђани донирали од почетка децембра, те на хуманитарним базарима.

– Одржали смо укупно пет базара, и то у „Хипер Корту“ на чему смо неизмјерно захвалне, те три током манифестације „Дервентске зимске вечери“. Пети базар био је цјелодневни и то на Бадњи дан испред и у крипти Саборног храма Успења Пресвете Богородице. Током свих базара, суграђани су показали хуманост тако да смо прикупили довољно средстава да обезбиједимо пакете помоћи за угрожене Дервенћане – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да су обезбиједили и божићни ручак за 20 породица.

– Примијетно је да је прикупљање помоћи у виду корпи у маркетима ове године мање у односу на претходне године, али наши суграђани су се на друге начине одазвали овој акцији, због чега им дугујемо захвалност. Важно је истаћи да су Дервенћани направили корак даље, те су намјенским новчаним донацијама помогли наше двије тешко обољеле суграђанке – рекла је Додиг  -Пијетловићева захваливши се и ученицима Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и Основне школе „19. април“ који су помогли у прикупљању помоћи.

Светосавски бал

Нову прилику за хуманост Дервенћани ће имати и 4. фебруара током Светосавског бала. Из Кола српских сестара позвали су суграђане да буду дио ове манифестације којом славе светосавље, хуманост и добра дјела.

Related posts

Немјерљив друштвени значај Црвеног крста

admin

Електро струка дефицитарна

Derventski List

Почела исплата друге транше помоћи младима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još