Култура

Сликарски умјетнички изражаји
украсили нову галерију

Умјетнички изражаји групе полазника радионице сликања која у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ дјелује од маја прoшле године представљени су вечерас у галерији ове установе окупивши бројне љубитеље ове врсте умјетности и то по први пут у овој галерији.
Присутни су имали прилику да погледају око 50 радова седам полазника насталих разним техникама, а велику пажњу привукли су и доминантни мотиви цвијећа, људских фигура и мртве природе.

-Свако од полазника има неки свој начин, па иако је у питању доста кратак временски период трајања радионице, већ могу да се назру лични печати у дјелима у смислу потеза киста и доста су напредовали, што је и мене изненадило – рекла је академска сликарка Инес Дивнић.
Од самог почетка радионици се придружила ученица другог разреда средње школе Тина Миланковић која је истакла да је радионица подстакла жељу да постане академска сликарка.

-Највише ми се свиђа што сви помажемо једни другима, свако има своје начине за рад и једни другима дајемо савјете. Тако најбоље учимо – рекла је Миланковићева.
Директорица Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ Мирјана Плиснић рекла је да је вечерашња изложба, осим што је прва ове из ове радионице, посебна по томе што је прва која се одржава у новом галеријском простору.

-Желим да се захвалим људима који су дали идеју да се овај пројекат реализује, као и граду Дервента који је обезбиједио средства и свима који су на било који начин помогли и подржали реализацију пројекта – рекла је Плиснићева додавши да Дервенћани могу да очекују занимљиве изложбе и активности у наредном периоду.

Related posts

Средњошколци гласно проговорили о насиљу

admin

Природа, Укрина и њени феномени
и овог љета красиће сликарска платна

Derventski List

Премијера представе „(Не) ћути и трпи“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još