Друштво

Сочанички храм
обложен новом фасадом

На храм Вазнесења Господњег у Великој Сочаници, чија обнова је почела прије годину, постављена је нова фасада, а до краја априла уз цркву би требало да буде изграђена и стаза.

Тиме би, према ријечима предсједника Грађевинског одбора за обнову цркве, Драгислава Зарића радови на храму требало да буду приведени крају.

– Преостало је још да буде изграђено око 150 квадратних метара стазе на коју ће бити постављен такозвани штампани бетон који долази  из  Зворника. Стаза ће бити изграђена око храма, према путу и ка парохијском дому – прецизирао је Зарић додајући да за завршетак ових радова недостаје још око 15.000 марака.

– Имаћемо састанак грађевинског одбора на којем ћемо разговарати о досадашњим радовима, али и о потреби да  заједно изнађемо начин да обезбиједимо недостајући износ. Најважније је да је главни дио радова завршен, што се итекако види, јер је храм већ добио сасвим нови изглед, вјерујем на понос свима нама – рекао је Зарић позивајући вјернике и суграђане да помогну да зацртани послови буду завршени.

Обнова сочаничког храма почела је лани уз подршку Градске управе, епархије зворничко – тузланске, кабинета предсједника Републике Српске, привредника  и  бројних приложника.

Црква је на овом мјесту изграђена 1934. године, а освештана двије године касније.

Реконструкција

Током обнове на храму су замијењена кровна и конструкција на олтару и звонику,  изграђене су армирано бетонске зидне греде и комплетан нови кров. Уређена је и унутрашњост цркве, те изграђен помоћни објекат испред храма за потребе послужења.

Related posts

БОГАТА ПОНУДА РИБЕ, ЦИЈЕНЕ ПОВОЉНИЈЕ

admin

Освештани виногради за родну и берићетну годину

Derventski List

Патријарх у Црнчи служио
опијело својој стрини Стани Перић

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još