ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Уживам чинећи град чистим и уредним

Надао сам се да би својим радом и начином на који обављам посао могао да утичем на људе, јер заиста волим да видим улице нашег града чистим и уредним, јер је то мјесто гдје живим, које је моје, али нисам очекивао да би могао да добијем овакво признање.

Рекао је то радник „Комуналца“ Небојша Гибаница, овогодишњи добитник Захвалнице која се додјељује поводом 28. августа, Дана града.

Признање за овог Детловчанина дошла је као круна десетогодишњег рада у одржавању чистоће градских улица, тргова и паркова. Гибаница наглашава да свој посао обавља са ужитком.

– Поријеклом сам из Доњег Детлака, а у Дервенти, мом граду, завршио сам основну школу, па кренуо у средњу металску коју нисам завршио јер сам почео да се бавим спортом, а који сам опет морао да напустим због повреде. Свакако, цијелог живота сам радио, а послије рада у иностранству и рата у којем сам учествовао, радио сам у више дервентских фирми, да би најзад, прије десет година почео да радим у „Комуналцу“ и то посао који заиста волим – рекао је Гибаница додавши да радно вријеме никад није узимао као границу за одржавање уредности Дервенте.

– Откад сам почео да радим имао сам свој систем и без обзира на радно вријеме, откад ујутру кренем на посао, чистим. Ако видим смеће на улици није ми тешко да га покупим успут до посла или када идем с посла или током шетње. Ни врућина, ни хладноћа ми не сметају, јер сам најсрећнији што сам овдје у свом граду, са породицом и што радим посао који волим – објаснио је Гибаница.

Овогодишњи добитник Захвалнице истакао је да му је посебно драго када примијети да га дјеца опонашају у тој мјери да прикупљају отпатке за собом.

– Скоро да познајем све улице у граду и волим када видим да су чисте и уредне, па на крају крајева, сам себи уређујем град јер живим овдје и волим што је тако. Надао сам се да би својим радом, начином рада могао да утичем на људе, да им подигнем свијест о чистоћи и у неким дијеловима града видим да су људи захвални и исто тако одржавају ту слику коју и ми држимо уредном – рекао је Гибаница.

Признање, које ће му бити уручено поводом Дана града, признаје, веома га је изненадило.

– Вијест да ћу добити Захвалницу ме изненадила и осјећао сам се као да сам добио на лутрији. То значи да је мој град препознао мој рад. Трудим се колико могу, а ево неко је то увидио. Захвалио бих се Мјесној заједници Луг која ме и предложила за признање – казао је Гибаница.

Признање ће овом Дервенћанину бити уручено на свечаној сједници Скупштине града, поводом Дана града.

Иностранство

Иако је имао прилику да се запосли у иностранству, Небојша Гибаница каже да то није желио.

– Већ сам радио изван граница земље и једноставно нисам желио поново да одем. Овдје ми је најљепше, овдје је мој град и имам прилику да уљепшам слику мог града – рекао је Гибаница.

Related posts

Петри Радић од петка се губи сваки траг

admin

„Краљица спортова“ царовала
улицама Дервенте

Derventski List

ПОЧИЊЕ КУРС ПЛЕТЕЊА У БИБЛИОТЕЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još