ИзбориИЗДВОЈЕНО

Уз СНСД Република Српска и Дервента наставиће да јачају

СНСД ће наставити да јача Републику Српску, како је то радио и до сада, а самим тим наставиће да гради Дервенту која је једна од најперспективнијих локалних заједница у Републици Српској и један од бастиона СНСД-а.

Поручено је то, уз изборни слоган слоган СНСД-а „Јер волимо Српску“, вечерас са централне трибине СНСД-а која је одржана у дервентском Центру за културу, а приликом које су пред Дервенћане изашли кандидати за предсједника Републике Српске Милорад Додик, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, кандидати за посланике у Народној скупштини из изборне јединице 4 предвођени носиоцем листе Игором Жунићем, те кандидати за Представнички дом Парламентарне скуптшине БиХ у изборној јединици 2.

Додик је истакао да је Дервента град за који се чује, а што ће бити настављено и у будућности захваљујући планираним пројектима.

– Годинама, деценијама овдје радимо заједно. Људи из Дервенте, предвођени нашим тимом и градоначелником и његовим сарадницима, заједно радимо и обновили смо Дервенту која је била разорено мјесто, а данас је град са добром перспективом за живот и тај тренд мора да се очува. Мислим да Дервенћани знају да нема никаквих калкулација и да оно што је испобано то СНСД треба и даље да ради. Желим им свима све најбоље, настављамо да градимо Дервенту – рекао је Додик најавивши нове инфраструктурне пројекте у Дервенти.

– У наредних годину, двије намјетавамо да градимо брзу цесту и да спојимо Дервенту са ауто – путем Добој – Бањалука, то је нешто што је обавеза републичких органа власти заједно са градским властима гдје морамо да завршавамо имовинско – правне и друге послове. Наша намјера је да ту брзу цесту изградимо даље до Брода и то ће битно, не само интегрисати овај дио РС са укупним комуникацијама у републици, него ће ојачати привредни развој јер великим путевима долазе људи и привреда, а малим путевима сви бјеже – рекао је Додик додавши да ће у наредном периоду бити донесен закон о легализацији објеката у РС који се налазе на авионском снимку од 31. децембра 2013. године, а што вјерује да ће бити у интересу и Дервенћанима.

– Такође, доминантно ће бити у наредних неколико мјесеци, а вјерујем и година, да имамо довољно хране и енергије и вјерујем нећемо имати несташицу. Европа сада нуди интегрални план управљања енергетским системима, али ми нисмо допустили приватизацију термоелектрана и хидроцентрала и зато ми плаћамо нашу струју јефтиније него потрошачи у региону. Оно што ћемо учинити, а што је сигурно добра ствар, а то је да ћемо за сваког нашег човјека који живе у другим земљама добити идентификациону националну карту, тако да кад дође овдје и његова породица, имају права као и ми, и неће бити странци – рекао је Додик.

Јака Републила Српска основна је водиља СНСД-а истакла је и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ је Жељка Цвијановић.

– СНСД сигурно побјеђује у Дервенти и широм Републике Српске зато што СНСД има јасну народну политику која подразумијева јаку РС са очуваним надлежностима. Наш Устав има снагу, коју морамо очувати и паралелно са тим развијати економију, да обезбјеђујемо напредак у сваком погледу. То смо радили све ове године и спремни смо и даље да наставимо са нашим народом да радимо у интересу РС. Одговорност коју носимо разумијемо и не бојимо се ниједног посла и не бојимо се тога да имамо став, да можемо јасно да га саопштимо, да можемо да укрстимо копља са свима онима који имају другачије ставове и коначно да побиједимо за Републику Српску – рекла је Цвијановићева.

Носилац листе у изборној јединици 4 за Народну скупштину РС Игор Жунић казао је да вјерује да грађани препознају остварени бољитак у Дервенти.

– Дервента је један од бастиона СНСД-а. Дервента је један привредни град, а сигурно док СНСД није дошао на власт, док Милорад Додик и Жељка Цвијановић нису стали иза читавог амбијента, то није било тако. Поносан сам што учествујем у развоју Дервенте и поносан сам на оно што смо урадили, као и на локалну власт и сигуран сам да грађани то добро препознају – рекао је Жунић док је кандидат за народног посланика Денис Пијетловић казао да очекује величанствену побједу СНСД-а.

– Прије свега позивам наше гласаче да подрже кандидата за предсједника РС Милорада Додика и кандидата за српског члана Предсједништва Жељку Цвијановић. Очекујемо убједљиву побједу и знамо да ћемо побиједити – поручио је Пијетловић, а кандидат за посланичке клупе у Народној скупштини РС Маја Пјерановић истакла је да СНСД вјерује у младе људе.

– Велико је задовољство бити вечерас домаћин највишем руководству Републике Српске. Ја сам примјер како СНСД подржава младе људе и позивам све младе у Дервенти, али и из цијеле РС, да подрже Милорада Додика за предсједника РС и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ – истакла је Пјерановићева.

Кандидат СНСД-а за посланика у Представничком дому Парламента БиХ из Дервенте Ђурђа Додиг Пијетловић казала је да Српска уз СНСД може само да буде јача.

– Бирајте СНСД, јер је доказао да може да нас води напријед, да развијамо Републику Српску и морамо је ојачати и оснажити само овакву каква јесте, Дејтонску и загарантовану нашим Уставом и нашим Дејтонским споразумом – рекла је Додиг Пијетловићева.

Присутне је поздравио и почасни предсједник Градског одбора СНСД-а и градоначелник Дервенте Милорад Симић.

– Данас је велико задовољство бити у Дервенти. Кад говоримо о Дервенти говоримо и о Републици Српској, гдје дуго година трајемо. У Дервенти 20 година радимо ваљано, а ја као начелник 18 година. Учинили смо од Дервенте нешто што је мало ко могао замислити и данас уздигнуте главе и чиста образа можемо изаћи пред своје бираче и број људи који је данас овдје нас подсјећа на то. Данас је прилика да се окупимо и да кажемо неке шлагворте који наши чланови требају говорити нашим грађанима, без измишљања, само оно што се у Дервенти дешавало и оно што планирамо радити – рекао је Симић.

Централном митингу СНСД-а у Дервенти, уз кандидате за највише функције и посланике у парламентима РС и БиХ, присуствовао је и шеф Представништва Републике Српске у САД – у Обрад Кесић.

Related posts

ПРЕДСЈЕДНИЦА СРПСКЕ ПОСЈЕТИЛА ПОРОДИЦУ САВКОВИЋ

admin

ДВОЈЕ ИЗ ДЕРВЕНТЕ У ДОБОЈСКОЈ БОЛНИЦИ ЗБОГ КОРОНА ВИРУСА

admin

Дервенћанин се градом возио са аутоматском пушком у руци

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još