Спорт

Улице Дервенте и овог
19. априла полигон за трку

Улице Дервенте и овог 19. априла биће полигон за трку  коју другу годину за редом организују Атлетски клуб „Дервента“ и Туристичка организације града, а такмичари ће бити распоређени у 24 категорије од најмлађих до сениора.

Традиција уличних трка, које су посљедњи пут у нашем граду одржаване осамдесетих година прошлог вијека, обновљена је лани уз учешће око 500 такмичара из БиХ и региона.

И ове године трка ће бити одржана на Тргу ослобођења и то на Дан ослобођења Дервенте у Другом свјетском рату и имаће интернационални карактер.

– Свечано отварање трке планирано је у 16 часова. Први ће се на стази наћи цицибани и цицибанке, дакле дјеца рођена 2018. године и млађа. Осим њих, такмичиће се и дјеца свих узраста основне школе, дјечаци и дјевојчице, као и средњошколци, старији и ветерани. И ове године биће одржане и трке дјеце са сметњама у развоју, трке полиције, војске и родитеља – казао је тренер Атлетског клуба Далибор Врховац додавши да су за три првопласирана такмичара у свим категоријама предвиђене награде, а трка има и хуманитарни карактер.

– Сав новац прикупљен од котизација за учешће биће дониран Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ из Дервенте – казао је Врховац.

Трка кроз Дервенту, која ће и ове године бити одржана под покровитељством града и градоначелника Милорада Симића и Министарства породице, омладине и спорта РС, дио је календара атлетских савеза РС и БиХ, али и европског атлетског савеза.

Пријава

За учешће у трци пријаве се подносе најкасније до 17. априла путем мејла и то на адреси ak.derventa@gmail.com, а котизација износи седам марака. Више информација доступно је на број телефона 065/686-784.

Related posts

КАРАТИСТИ ОСВЈЕТЛАЛИ ОБРАЗ У ЗЕНИЦИ

admin

ЗДРАВЉЕ ВАЖНИЈЕ ОД ТАКМИЧЕЊА

admin

Фудбалске репрезентације Србије
и БиХ у објективу Николе Кулаге

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još