ИЗДВОЈЕНОСпорт

Уручена признања најбољим спортистима

Свечаност поводом додјеле признања за најбоље спортисте општине Дервента за 2020. годину, иако је данас одржана у скромнијим оквирима поштујући прописане мјере за заштите, од корона вируса, није умањила значај слављења спорта и његових најбољих протагониста.

Члан Боксерског клуба „Дервента“ Стефан Бојанић, овогодишњи боксерски првак Републике Српске и побједник на међународном турниру „Великани Славије“, те најбољи спортиста Дервенте за 2020. годину у мушкој категорији, истакао је да ово признање са собом доноси велику мотивацију за будућност.

– Ова награда ми много значи, а највише у смислу подстрека у даљем такмичењу и постизању бољих резултата – рекао је Бојанић, док је окићена титулом најбољег спортисте у женској конкуренцији Марина Цвијановић истакла да је ова награда својеврсно признање и за рад самог женкског Рукометног клуба чија је чланица.

– Ово признање ће ми бити мотивација за будући рад и такмичења, а својеврсно је признање и женском рукометном клубу чија сам чланица. Ова награда услиједила је након 11 година тренирања, тако да могу да кажем да сам ово признање стекла на темељу много сати проведених на тренинзима и терену – рекла је Цвијановићева.

Срђан Теофиловић већ другу годину заредом понио је титулу најперспективнијег спортисте општине, а све награде које је освојио током година тренирања подстакле су га да свој рад подиже на виши ниво.

– Спортом се бавим већ осам година, трудићу се да још више напредујем и стремићу ка професионалном бављењу спортом за шта ми је дио мотивације обезбиједила ова награда – изјавио је Теофиловић поручивши свим младима да треба да се баве спортом и стреме ка најбољим успјесима.

Он је члан Боксерског клуба, овогодишњег најбољег спортског колектива, а предсједник клуба Славен Теофиловић захвалио се члановима жирија, те свим Дервенћанима који су препознали зачагање чланова овог клуба, нарочито у тешким временима за спорт, каква је била ова година.

– Првенствено желим да се захвалим свим члановима боксерског клуба, такмичарима који су допринијели овом успјеху и жирију који је препознао наш рад и додијелио нам ову титулу која нам много значи и тјера нас да морамо да наставимо да нижемо успјехе и постижемо боље резултате – објаснио је Теофиловић.

Признања најбољим уручио је начелник општине Милорад Симић честитајући им на постигнутим успјесима, те упућујући подршку свим младим који се баве спортом и представљају нашу општину на најбољи начин.

– Спорт је више од игре, то је једна фантастична прича гдје се промовишу млади људи, професори и ентузијасти, зналци кад је у питању млађи нараштај. Ми смо у прилици издвојити новчана средства на годишњем нивоу за ове нараштаје који обећавају, а ријеч о готово пола милиона из буџета општине. То засигурно није довољно, међутим спорт не смије бити у комплетној мјери профитабилан, него му треба приступити са душом, љубављу и ентузијазмом.  Данашњи догађај је спортска есенција Дервенте, плејада оних најбољих за ову годину, а има их доста добрих који досад нису били у прилици бити изабрани – рекао је Симић додавши да је у Дервенти активно око 30 спортских облика организовања који узимају учешће или ће да узму, на европским и свјетским манифестацијама и своју општину, своју локалну заједницу представљају на најбољи начин.

Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“ више од деценију организује избор најбољих спортиста општине Дервента, а директор и главни уредник Дервентског листа Чедо Вујичић истакао је да је ова година, која је на свом концу, много утицала на спортски сегмент друштва, али је ипак изродила успјехе.

– При крају смо једне године која је за многе била тешка, а за спортисте можда најтежа или изузетно тешка. Прво су им такмичења прекинута, касније одложена, а онда када су дошли у позицију да се такмиче било је условљено без публике, а спорт без публике, није бесмислен, али губи драж. Ове године смо одлучили да ипак не прекинемо традицију додјеле признања најбољим спортистима, што чинимо дуже од једне деценије и да то учинимо на начин како нам то прописане мјере дозвољавају. Нажалост, спортисти воле када их гледа много већи број очију, пред много више посматрача, када много више људи чује за њихова остварења, али ове године је то морало да буде овако. Дервентски лист ће, као и досада, и даље пратити сваку спортску активност, афирмисати сваки домет и сваки резултат свих дервентских спортиста, а на крају, идуће године надам се да ћемо бити у прилици да прогласимо најбоље у много свечанијем и много масовнијем амбијенту –  казао је Вујичић.

 

 

Related posts

Сутра почиње Великогоспојински пост

admin

САВЕЗ ОПШТИНА И ГРАДОВА: УСАГЛАШЕНЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ МЈЕРЕ

admin

Теодора Милојевић
уписала нови успјех

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još