Друштво

Успомене из ђачког доба године не бришу

Генерација 1965. године Основне школе „Моша Пијаде“ из Бијелог Брда прославила је протеклог викенда 42 године од завршетка основног образовања, а дружењу су се одазвала 32 ученика од 78, колико је било у два одјељења, као и четири наставника.

Присјећајући се школских дана, уз музику и плес, некадашњи другари из школских клупа препричавали су догађаје из тог времена, а пале су и сузе радоснице, јер се многи од њих годинама нису видјели.

Расути на пет континената, од Новог Зеланда до Канаде, обновили су контакт и већ заказали сљедеће дружење за 27. мај 2023. године.

– Наш друштвени дом преуредили смо у учионицу и захваљујемо се директорици Основне школе „19. април“ Елвири Миљић која нам је помогла да имамо угођај праве учионице. Хвала и Нури Пипић, Јели Хасичевић, Иви Гаврану и Рајку Носовићу који су од нас учили да будемо добри људи иако им, признали су, није било ни мало лако. Радујемо се што смо се окупили и хвала свима на одзиву, а посебно онима који су помогли организацију ове вечери, а то су и Милкица Брнадић, Нура Пипић и Иво Гавран. Нисмо се могли сви скупити, јер је корона оставила трага, али се надамо да ћемо наредне године бити у прилично јачем издању – рекао је један од организатора Фрањо Блажевић.

Related posts

ЛОВ НА ДИВЉЕ СВИЊЕ ОД ВИКЕНДА

admin

Уз тек очишћен пут
бачена угинула овца

Derventski List

Муслимани прослављају
Рамазански бајрам

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još