Друштво

ФОЛКЛОРНА ДРУШТВА И ДАЉЕ ПАУЗИРАЈУ

Дервентска културно-умјетничка друштва, која су активности обуставила у складу са препорукама надлежних, још увијек нису наставила са радом чекајући на нове инструкције.

Простори у којима су раније организоване пробе СКУД „Дервента“ и КУДМ „Босиљак“ дезинфиковане су, а испоштоване су и остале прописане мјере за заштиту здравља чланова.

Умјетнички руководилац СКУД „Дервента“ Саша Арсенић рекао је да забрињава да што културно – умјетничка друштва, као један од најмасовнијих облика дјеловања, нису обухваћена инструкцијама и закључцима надлежних институција.

– Наше Друштво је и дугогодишњи члан Савеза културно – умјетничких друштава РС које је затражило званичан став надлежног министарства о почетку рада – рекао је Арсенић додавши да се надају скором почетку проба и наставку припрема за манифестације које предстоје.

– Планиране иностране турнеје су отказане. Предстоје нам припреме за „Фестивал етно пјесме“ у августу, као и 26. годишњи концерт за који се надамо ће бити одржан у септембру – казао је Арсенић.

КУДМ „Босиљак“ такође чека на даље инструкције.

– Обратили смо се надлежном министарству у вези са наставком извођења наших активности и чекамо одговор. Како инструкције буду налагале, приступићемо расподјели по групама како би ефекат рада био на одговарајућем нивоу, а уз обавезне мјере предострожности – казала је умјетнички руководилац „Босиљка“ Стана Наградић и додала да уколико буде потребе организоваће рад на отвореном за шта су већ одредили адекватно мјесто.

Related posts

ПОЛИТИЧКИ ЗАХТЈЕВ СПРИЈЕЧИО ПУТ У КАТАР

admin

Стручном литературом унаприједити предшколско васпитање

admin

Владика увеличао празновање Светог Луке

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još