ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Хуманост остаје једина водиља

Досадашњем руководству Градске организације Црвеног крста, предсједници Скупштине Емилији Пајић, потпредсједницима Жељку Каиновићу и Зорану Мишићу, те секретару Радиславу Кујунџићу повјерен је нови четворогодишњи мандат да ову организацију и даље воде путем хуманости.

Одлучено је то на данашњој конститутивној сједници Скупштине дервентског Црвеног крста, а на првој редовној сједници овог тијела усвојени су програм рада и финансијски план организације за 2023. годину.

– Наставићемо са нашим традиционалним активностима које смо проводили и до сада, а то су, прије свега, дистрибуција хуманитарне помоћи, добровољно давалаштво крви, рад са подмлатком и омладином, припрема и одговор на катастрофе, програм заштите од мина и служба тражења, као и обиљежавање значајних датума – рекао је Кујунџић додајући да ће подршка из градског буџета у идућој години бити већа за око 20 одсто.

У оквиру сједнице уручено је и признање Црвеног крста РС „Златни знак“ двојици истакнутих волонтера Обраду Симићу и Зорану Мишићу за дугогодишње чланство и залагање у овој организацији.

– Дервентска организација у структури Црвеног крста РС важи за једну од најбоље организованих и то од начина рада, примјене законских прописа и провођења активности. У Црвеном крсту не могу бити људи који у себи не носе племенитост, доброту и хуманост. Успјешан рад ове организације је показатељ тога и желим вам успјех и у наредном периоду – рекла је генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач која је Дервенћанима уручила признања.

Сједници је, осим делегата и других гостију, присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић.

Related posts

БУЏЕТ „ТЕЖАК“ ВИШЕ ОД 14 МИЛИОНА КМ

admin

Завршен и трећи циклус обуке кандидата

admin

Светосавски бал поново
ће славити доброчинства

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još