ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Чланови „Сунца“ уз лијепе жеље и џепарац путују на море

Осам чланова Удружења родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа  „Сунце“ сутра ће у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ отпутовати у Бечиће, а градоначелник Милорад Симић данас их је посјетио и уручи им џепарац, а том приликом представљено је и ново возило које је у удружење стигло захваљујући хуманитарној акцији  „С љубављу храбрим срцима“.

Градоначелник је члановима „Сунца“ пожелио угодан одмор на црногорском приморју, изразивши задовољство што се константно унапређује свакодневница корисника „Сунца“.

– Ова драга дјеца засигурно имају многе квалитете, али им само треба мало више пажње и подршке. Мислим да је у Дервенти урађен један велики искорак првенствено захваљујући групи родитеља овог удружења предвођених предсједници удружења која је у том пољу отишла далеко. „Сунце“ је од свог оснивања 2005. године израсло у водеће удружење у овој области у Републици Српској, а о томе свједочи и ново возило и све оно што ови вриједни људи чине за своју дјецу и наше суграђане. Овдје је задовољство провести вријеме и могу да кажем да ћемо се сигурно виђати и даље – истакао је Симић

Предсједница удружења „Сунце“ Татјана Спасојевић подсјетила је да „Сунце“ у Дервенти дјелује од 2005. године и тренутно окупља 174 корисника и њихове родитеље, а да је одлазак на море значајан за све њих, јер осим социјализације имају и рехабилитацију која им је од великог значаја.

– Наших осам корисника у пратњи васпитача и родитеља сутра ујутро одлази у Бечиће, а градоначелник им сваке године обезбиједи џепарац. То је један врло лијеп гест којем се дјеца увијек обрадују. Сама социјализација је врло важна, али и рехабилитација, јер они тамо мимо пливања и сунчања имају организоване активности спортског садржаја и радионице кроз које се друже са дјецом и младима широм Српске. То је један велики пројекат за дјецу који траје око 25 година – рекла је Спасојевићева захваливши градоначелнику који је почасни члан удружења и пријатељ од његовог оснивања.

У прошлогодишњој акцији „С љубављу храбрим срцима“ која се одржава под покровитељством предсједнице Републике Српске набављено је 13 возила за удружења попут „Сунца“, а једно од тих возила је стигло у Дервенту.

– Удружење „Сунце“ већ годинама организује превоз својим корисницима у дневни центар, а и неких ученика који наставу похађају у центру „Будућност“. У томе ће нам увелико помоћи ново возило набављено кроз ову акцију, а осим тога омогућиће реализацију различитих пројеката. Такође, служиће за одласке на излете, за кућне посјете корисницима који нису у могућности да долазе у дневни центар и друге потребе корисника – додала је она нагласивши да су потребе велике и да ће ново возило омогућити квалитетније услуге у удружењу.

Related posts

Дозвољене матурске забаве и екскурзије

admin

„АДИКО БАНКА“ ДОНИРАЛА „СУНЦУ“ ПЕТ ГПС САТОВА

admin

Подршка спорту од око пола милиона КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još