Друштво

ЂАЦИ УЧЕ О ЗНАЧАЈУ ВОДА

Поводом обиљежавања Свјетског дана вода Актив наставника биологије и хемије у Основној школи „19. април“ приредио је кратко предавање и презентацију за све ученике.

Предавање ће данас послушати ученици од првог до деветог разреда у обе смјене.

– Предавање и презентација праћени су кратком дискусијом, гдје ученици могу да постављају питања или прокоментаришу оно што су видјели. Циљ нам је био да обухватимо што више ученика и просвјетних радника, како би се подигла свијест о значају воде и значају чувања, прије свега, питке воде. Овај значајан датум се обиљежава под мотом „Вода за све“, а циљ је да до 2030. године у свијету сви имају чисту питку воду. То је ће бити прилично тешко, али када свако крене од себе и направи један мали корак, онда се може много тога постићи – казао је наставник биологије Армин Јунузовић.

Он је додао да су управо основци важна карика у ланцу очувања планете, јер на њима свијет остаје.

 Брошура

Предузеће „Комуналац“, поводом Свјетског дана вода, обезбиједило је брошуру у којој се указује на значај бриге о водама, а која ће данас бити подијељена ученицима трећег разреда у свим школама.

Related posts

Посебна драж познавати
и брати шумске гљиве

Derventski List

Послата љубав и подршка
обољелим од епилепсије

Derventski List

Дијелови неколико села
у понедјељак без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još