ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ЈЕЛЕНА И МАРИО ВЕЧЕРАС КУВАЈУ НА АТВ-У

Ученици другог разреда Стручне и техничке школе, смјер – кувар Јелена Мишић и Марио Мандић вечерас ће поново бранити боје Дервенте у кулинарској  емисији АТВ-а „Лук или мед“.

И у другом кругу такмичења фокус је на националној гастрономији, а Јелена и Марио варјаче ће укрстити са такмичарима из Градишке и Брода.

Иако најмлађи такмичари, Јелена и Марио у претходном кругу показали су завидно кулинарско умијеће, а том приликом, како су истакли, настојали су да на најбољи начин представе своју школу, општину и Туристичку организацију.

– Први задатак је био да направимо јело по избору које представља Дервенту и одлучили смо да правимо „пуњене пилеће медаљоне“, за које смо користили календеровачки сир, панцету и кулен. Као прилог, послужили смо познато дервентско јело „поле кромпира са сланином“. Осим тога, послужили смо и воћну салату – казали су такмичари који су у првом кругу освојили 27 бодова.

Related posts

Народна библиотека поклања
дамама бесплатну чланарину

Derventski List

Хор „Мозаик“ позива суграђане да им се придруже

admin

Идеалан спој теорије и праксе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još