Новости

СП три деценије ослонац
народу и фактор развоја Српске

Социјалистичка партија за својих 30 година постојања оправдала је своју друштвену улогу и у веома турбулентном политичком простору и времену, дала је немјерљив допринос расту и развоју Републике Српске.
Изјавио је ово предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић у Дервенти, гдје је данас одржан састанак руководства ове партије са предсједницима и секретарима општинских и градских одбора, а чији је домаћин Градски одбор странке у Дервента.
На састанку се говорило о актуелним политичким кретањима и улози Социјалистичке партије, те тражењу најбољег доприноса да својим политичким дјеловањем помогне у наставку тренда раста и развоја Републике Српске.
-Дио састанака је посвећен и припремама за обиљежавање 30 година постојања Социјалистичке партије. Наиме, 2. јуна 1993. године је основана Социјалистичка партија, а 17. јуна у Бањалуци ће бити одржана свечана академија на којој ћемо говорити о 30 година нашег политичког дјеловања и ономе што ћемо радити у будућности. И наставићемо тим путем да се крећемо и у будућности, а све захваљујући подршци коју свих ових година имамо од грађана – казао је Ђокић уз напомену да се све наведено огледа у укупном друштвеном напретку, расту економије, јачању институција, у међународној афирмацији и јачању положаја Републике Српске.
-Успјели смо политичким дјеловањем да се изборимо да Република Српска буде социјално праведна. Наша идеја је у основи борба за социјалну правду, али наравно да та борба не може престати и никада нећемо бити задовољни са оним што смо до сада постигли, морамо увијек трагати за новим рјешењима и већим резултатима – нагласио је Ђокић.
Према његовим ријечима за 30 година постојања један од важнијих циљева је била и сарадња са матицом Србијом.
-Социјалистичка партија је настала на платформи и програму Социјалистичке партије Србије, која исто тако више од 30 година дјелује, учествује и предводи српско друштво, даје немјерљив допринос његовом расту и развоју. Ми смо својим политичким дјеловањем ударили темеље те политичке сарадње. Ми смо једине двије партије које дјелују између двије републике, које имају максималну везу и које не само да се ослањају једна на другу, већ живе заједнички политички живот, дјеле исте политичке вриједности – кзао је Ђокић.
Учеснике данашњег састанка поздравио је предсједник Градског одбора СП-а Дервента Славен Гојковић.

Related posts

ОБНОВЉЕНЕ ЗАЛИХЕ КРВИ

admin

АСФАЛТИРАН ПУТ У МАЛОЈ СОЧАНИЦИ

admin

Симић начелник, у Скупштини десет партија

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još