Новости

СП три деценије ослонац
народу и фактор развоја Српске

Социјалистичка партија за својих 30 година постојања оправдала је своју друштвену улогу и у веома турбулентном политичком простору и времену, дала је немјерљив допринос расту и развоју Републике Српске.
Изјавио је ово предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић у Дервенти, гдје је данас одржан састанак руководства ове партије са предсједницима и секретарима општинских и градских одбора, а чији је домаћин Градски одбор странке у Дервента.
На састанку се говорило о актуелним политичким кретањима и улози Социјалистичке партије, те тражењу најбољег доприноса да својим политичким дјеловањем помогне у наставку тренда раста и развоја Републике Српске.
-Дио састанака је посвећен и припремама за обиљежавање 30 година постојања Социјалистичке партије. Наиме, 2. јуна 1993. године је основана Социјалистичка партија, а 17. јуна у Бањалуци ће бити одржана свечана академија на којој ћемо говорити о 30 година нашег политичког дјеловања и ономе што ћемо радити у будућности. И наставићемо тим путем да се крећемо и у будућности, а све захваљујући подршци коју свих ових година имамо од грађана – казао је Ђокић уз напомену да се све наведено огледа у укупном друштвеном напретку, расту економије, јачању институција, у међународној афирмацији и јачању положаја Републике Српске.
-Успјели смо политичким дјеловањем да се изборимо да Република Српска буде социјално праведна. Наша идеја је у основи борба за социјалну правду, али наравно да та борба не може престати и никада нећемо бити задовољни са оним што смо до сада постигли, морамо увијек трагати за новим рјешењима и већим резултатима – нагласио је Ђокић.
Према његовим ријечима за 30 година постојања један од важнијих циљева је била и сарадња са матицом Србијом.
-Социјалистичка партија је настала на платформи и програму Социјалистичке партије Србије, која исто тако више од 30 година дјелује, учествује и предводи српско друштво, даје немјерљив допринос његовом расту и развоју. Ми смо својим политичким дјеловањем ударили темеље те политичке сарадње. Ми смо једине двије партије које дјелују између двије републике, које имају максималну везу и које не само да се ослањају једна на другу, већ живе заједнички политички живот, дјеле исте политичке вриједности – кзао је Ђокић.
Учеснике данашњег састанка поздравио је предсједник Градског одбора СП-а Дервента Славен Гојковић.

Related posts

Српска и Србија обиљежавају заједнички празник

admin

Горњи Детлак памти
својих 36 страдалника

Derventski List

ПРИКУПЉЕНО 170 ДОЗА КРВИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još