Друштво

Васкрс достојанствено
дочекује 120 породица

Чланице Кола српских сестара „Царица Милица“ уљепшале су највећи хришћански празник Васкрс за 120 породица уручивши им пакете помоћи прикупљене у оквиру традиционалне акције. 

Дервенћани су се и овог пута одазвали хуманој акцији и то остављајући донације у Саборном храму, корпама које су биле постављене у маркетима „Ђурић МББ“ и „Хипер Корт“, те посјетом хуманитарним базарима.

Како је истакла предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић ове године хуманост суграђана допринијела је да радост поводом празника осјети више од стотину породица.

– Ове године, хуманост наших суграђана, пријатеља и комшија проширила је подјелу пакета на породице у Дријену, Агићима, Календеровцима, Детлаку, Црнчи, као и у центру града, тако да је укупно подијељено 120 пакета током Велике седмице. Захвални смо свима који су подржали акцију – казала је Додиг – Пијетловићева позивајући Дервенћанке да се придруже овој организацији.

– Позивамо све жене из околних села да нам се придруже у нашем раду, имајући на уму да се састајемо често током године, али имамо акције пред Божић и Васкрс и рад наших чланица покрене све ово, а сви смо свједоци шта можемо кад се удружимо – казала је предсједница кола додавши да је цијена чланарине пет марака.

Related posts

Приредбе и посјета „Мотомразева“
уљепшали крај полугодишта

Derventski List

Награђен текст о страдању Срба лужанске парохије

admin

Сигуран и топао дом свим корисницима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još