ИЗДВОЈЕНОНовости

Велики дан за
епархију и Дервенту

Крсна слава Епархије зворничко – тузланске, Животворни Источник, прослављена је данас у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Дервенти у присуству више владика и бројних свештеника, монаха и вјерног народа.

Свету литургију водили су владика зворничко – тузлански Фотије, епископ горњокарловачки Герасим и владика осјечкопољски и барањски Херувим.

– Лепо је данас бити овде и лепо је да смо заједно, да смо испуњени васкршњом радошћу, када доживљавамо најдубљу тајну наше вере. На свакој литургији, на сваком богослужењу присутни су и сам Господ васкрсли и Пресвета Богородица и анђели Божији. Зато треба да се радујемо – рекао је Фотије.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић казао је да је граду и дервентском намјесништву част да буду домаћини крсне славе епархије.

– Ваља нагласити да треба да прође 18 година да Дервента дође на ред да буде домаћин епархијске славе. Угостили смо тројицу епископа и више од 200 свештеника, и морам признати да сам веома задовољан да смо уз молитву и прославу славе послали лијепо поруку свим православним вјерницима. Велики број људи који носи православну мисао однијеће из Дервенте, надам се, једну позитивну слику – рекао је Симић.

Обиљежавању крсне славе епархије присуствовали су и предсједавајући Клуба Срба у Дому народа Парламента БиХ Средоје Новић, народни посланици Игор Жунић и Денис Пијетловић, представници Градске управе, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, начелници Брода и Модриче Зоран Видић и Јовица Радуловић, те бројни други гости.

Related posts

НА КОРОНА ВИРУС ПОЗИТИВНО ЈОШ 318 ОСОБА

admin

АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ 15. ОКТОБРА

admin

НА ЗЕМЉИ ЖИВИ 7,71 МИЛИЈАРДА ЉУДИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još